DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš uzsver Igaunijas - Latvijas 3. starpsavienojuma nozīmi Baltijas enerģētiskās neatkarības un konkurētspējas stiprināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 25. augustā, apmeklēja Igauniju, lai kopā ar Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu (Kaja Kallas) svinīgi atklātu elektropārvades līniju “Igaunijas – Latvijas 3. starpsavienojums”.

Ministru prezidents atklāšanas uzrunā uzsvēra starpsavienojuma nozīmi sinhronizācijā ar Eiropas kontinentālo elektrotīklu, stiprinot Baltijas reģiona elektroapgādes sistēmas drošumu un neatkarību no trešo valstu energoresursiem.

25. augustā atklātais starpsavienojums ir nozīmīgākais elektropārvades pārrobežu projekts starp Igauniju un Latviju pēdējo desmitgažu laikā. Tas nodrošinās būtisku uzlabojumu elektroenerģijas tirdzniecības plūsmās. Tas veicinās tirgus dalībnieku konkurētspēju un tirgus integrāciju.

Vizītes laikā notika arī Latvijas un Igaunijas premjerministru divpusējā tikšanās, lai pārrunātu reģionālās un starptautiskās aktualitātes. Pārrunājot aktuālo situāciju uz Eiropas Savienības ārējās robežas ar Baltkrieviju, Latvijas un Igaunijas premjerministri bija vienisprātis, ka Baltkrievijas rīcība ir vērtējama kā hibrīdoperācija un tai ir jāuzņemas atbildība par cilvēkiem, kuri atrodas uz tās robežas ar Latviju.

Divpusējā sarunā tika skarts arī temats par situācijas attīstību Afganistānā, Eiropas Savienības – Krievijas attiecībās, kā arī aktualitātes būtiskos reģionālos projektos enerģētikā un “Rail Baltica” projekta īstenošanas progress.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI