DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

KNAB informē par uzsākto kriminālprocesu saistībā ar liecinieka iespējamu nelikumīgu iespaidošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) š.g. 14. jūnijā uzsāka kriminālprocesu aizdomās par iespējamu liecinieka nelikumīgu iespaidošanu, lai KNAB izmeklētas krimināllietas iztiesāšanas stadijā panāktu nepatiesu liecību sniegšanu.

Š.g. 20. augustā KNAB īstenoja vairākas kriminālprocesuālās darbības. Pašlaik trim kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanu veic par iespējamu Krimināllikuma 301. panta – piespiešanu dot nepatiesu liecību – pirmās daļas noziedzīgu nodarījumu, par ko paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. KNAB turpina pirmstiesas izmeklēšanu un plašākus komentārus sniegs, tiklīdz tas netraucēs izmeklēšanas interesēm un objektīvai patiesības noskaidrošanai. Tāpat iestāde noraida un šajā krimināllietas izmeklēšanas stadijā atturas plašāk komentēt aizstāvības puses paustos apgalvojumus.

Iespējamais noziedzīgais nodarījums saistīts ar tiesvedībā esošu krimināllietu, kurā KNAB 2018. gadā 18. jūnijā noslēdza pirmstiesas izmeklēšanu un rosināja uzsākt kriminālvajāšanu pret divām personām – Latvijas Bankas amatpersonu un fizisku personu.

KNAB atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā. Vienlaikus KNAB uzsver, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos – sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI