DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Par labiem Covid-19 vakcinācijas rādītājiem veselības ministrs godina vairākus Zemgales ģimenes ārstus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 25. augustā, ģimenes ārstu un ārstu palīgu konferencē “Vakcinācija pret Covid-19: aktualitātes un izaicinājumi”, kas norisinājās Jelgavā, par labiem Covid-19 vakcinācijas rādītājiem trīs nominācijās veselības ministrs Daniels Pavļuts godināja vairākus Zemgales ģimenes ārstus.  

“Paldies par iespēju Jelgavā ar ģimenes ārstiem tikties “zaļajā” jeb drošajā režīmā, kurā visi klātesošie ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19. Ar vienu vakcīnas devu Zemgalē vakcinējušies jau vairāk nekā 46 % iedzīvotāju, kas pārsniedz vidējos rādītājus valstī. Tomēr mums vēl ļoti daudz kopīgi darāms, lai cilvēkus pasargātu”, sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts. 

Veselības ministrs Daniels Pavļuts goda rakstus pasniedza: 

  1. par labāko pacientu vakcinācijas aptveri ģimenes ārsta praksē – ģimenes ārstei Unai Leitānei, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 66 % pacientu;  
  2. par labāko senioru un hronisko slimību pacientu vakcinācijas aptveri ģimenes ārsta praksē – ģimenes ārstei Sandrai Bērziņai, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 76 % pacientu; 
  3. par visvairāk pret Covid-19 vakcinētajiem pacientiem ģimenes ārsta praksē:
    - ģimenes ārstei Ksenijai Konstantinovai, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 1397 pacienti; 
    - ģimenes ārstei Ingrīdai Beļauniecei, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 1282 pacienti;
    - ģimenes ārstei Baibai Baķei, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 1199 pacienti.

Konferencē speciālisti no Slimību profilakses un kontroles  centra, Zāļu valsts aģentūras, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas un Latvijas Psihoterapeitu ārstu asociācijas kopā ar Zemgales ģimenes ārstiem un prakšu ārstu palīgiem diskutēja par aktualitātēm saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību un vakcināciju, kā arī dalījās līdzšinējā pieredzē saistībā ar darbu pandēmijas apstākļos. Konferencē apspriestas tādas tēmas kā imunitātes ilgums pēc vakcinācijas vai pārslimošanas, saslimstības prognozes rudenī atkarībā no vakcinācijas tempiem, vakcinācijas darba organizēšana ģimenes ārsta praksē, statistika u.c.  

Šobrīd Latvijā vakcināciju pret Covid-19 noslēguši 39 % no visiem Latvijas iedzīvotājiem un 44 % no iedzīvotājiem, kas vecāki par 12 gadiem un šobrīd var vakcinēties pret Covid-19.

Līdzīgas konferences plānotas arī citās Latvijas pilsētās – Liepājā (2. septembrī, koncertzālē “Lielais dzintars”), Rīgā (8. septembrī, konferenču centrā “ATTA”) un Valmierā (15. septembrī, Valmieras koncertzālē). Pieteikšanās un konferenču apmeklēšana ir bezmaksas. Pieteikšanās konferencei notiek elektroniski, apmeklējot vietni https://nvdkonference.estravel.lv/lv/

Konferences ģimenes ārstiem un ārstu palīgiem organizē Veselības ministrija, Slimību profilakses un kontroles centrs un Nacionālais veselības dienests.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI