DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

E. Levita uzruna ikgadējā Ata Kronvalda balvas, ceļojošās balvas “Lielā Pūce” un “Mazā Pūce” pasniegšanas ceremonijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Cienījamie un godājamie pedagogi, izglītības darbinieki!

Augsti godātais Danusēviča kungs!

Vispirms es gribētu pateikties jums un jūsu komandai par šo tradīciju no 1989. gada, kas laikam ir viena no vecākajām atjaunotās Latvijas neatkarības tradīcijām. Mēs Latvijas neatkarību atjaunojām 1990. gadā, bet jūsu tradīcija ir vienu gadu vecāka. Tā ir ārkārtīgi svarīga tradīcija, jo izglītība ir mūsu valsts un sabiedrības pamats, un izglītība sākas, protams, gan ģimenē, gan bērnudārzā, bet tā pa īstam tomēr skolā. No izglītības ir atkarīgas Latvijas nākotnes izredzes.

Mēs esam sanākuši šeit, Rīgas pilī, lai jau tradicionāli jaunā mācību gada priekšvakarā apbalvotu tos skolotājus un tās skolas, kuru darbs skolēnu izglītošanā novērtēts ar visaugstāko izcilības zīmi.

Kopš antīkās pasaules laikiem cildināti tiek skolotāji, izglītotāji, kuru aizrautība un personiskais piemērs spēj uzrunāt bērnus un jauniešus, spēj viņus iesaistīt zinātnes pasaulē un dot racionālu pasaules uzskatu. Tieši skolai ir ārkārtīgi liela nozīme, lai mūsu jaunieši skatītos uz mūsu pasauli racionāli, lai turpinātu tās vērtības, ko esam pārņēmuši no mūsu senčiem. Lielā mērā cilvēka dzīve ir atkarīga no tā, kādi viņam ir bijuši skolotāji. 

Svarīgi, lai skolotājs, diendienā atrodoties konkurencē un konfrontācijā ar globalizēto izklaides industriju, ar dažādu ideoloģiju un viltus mācību nesējiem, ar dažādiem tehnoloģiskiem jauninājumiem, atcerētos un spētu izpildīt savu pamatuzdevumu – dot skolēnam zināšanas un veidot viņa personību.

Pastāv liela konkurence zināšanu apguvei skolā, tāpēc skolotāji, jūs, kas esat šeit, esat tikuši galā ar šo globālās pasaules izklaides industrijas konkurencei. Jūs paplašināt redzesloku, iepretim tam, ka ārpusē pastāv konkurence to sašaurināt.

Skolu kopā satur tajā valdošais gars. Es pateicos jums, ka esat spējuši veidot savu skolas garu, kas cilvēkam nāk līdzi arī pēc skolas beigšanas, arī sanākot kopā bijušajiem klases biedriem.

Sagatavošanās darbi 1. septembrim šobrīd norit aktīvi, un novēlu sekmes šajā darbā. Bet galvenais, es jums esmu pateicīgs par to, ko jūs darāt sabiedrības un valsts labā, veidojot skolēnu personības, kas ir stratēģisks darbs valsts nākotnei. Par to jums liels, liels paldies!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI