DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Baltijas uzraudzības iestādes uzdod Luminor uzlabot noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas sistēmu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas uzraudzības iestāžu koordinētas sadarbības rezultātā secināts, ka Luminor noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas sistēmām un iekšējiem noteikumiem ir nepieciešami uzlabojumi.

Luminor savās iekšējās procedūrās jānorāda, kā tā pastāvīgi izvērtē nepieciešamību papildināt resursus un informācijas tehnoloģiju risinājumus visā grupā un atsevišķās struktūrvienībās, kas nodarbojas ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanu. Jāuzlabo bankas apkopoto datu kvalitāte, kā arī darījumu uzraudzības sistēma. Luminor arī jānodrošina savlaicīga un kvalitatīva klientu padziļinātā izpēte, paredzot tam atbilstošus resursus.

Pagājušajā gadā Finantsinspektsioon (Igaunija), Finanšu un kapitāla tirgus komisija un Lietuvas Banka veica klātienes pārbaudi Luminor AS visās trīs Baltijas valstīs. Tās pārbaudīja, vai noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas sistēma un Luminor iekšējie noteikumi atbilst normatīvo aktu prasībām. Uzraudzības procedūras tika veiktas pastāvīgā naudas atmazgāšanas novēršanas uzraugu kolēģijas sadarbībā, ko izveidoja Finantsinspectioon kā Luminor vadošais uzraugs.

Viena no Baltijas valstu uzraudzības iestāžu prioritātēm ir panākt, lai bankas un citi finanšu tirgus dalībnieki izveidotu atbilstošas iekšējās kontroles sistēmas. Lai to nodrošinātu, uzraudzības iestādes pastāvīgi norāda uz finanšu sektora riskiem un piemēro uzraudzības pasākumus finanšu tirgus dalībniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI