DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Zemgales tūrisma pakalpojumu sniedzēji aicināti pieteikties zīmei “Gājējam draudzīgs”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemgales plānošanas reģions aicina tūrisma pakalpojumu sniedzējus vēl līdz augusta beigām pagūt pieteikties zīmei “Gājējiem draudzīgs / Hiker-friendly”. Zīmi var saņemt jebkurš tūrisma pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs, kas vēlas būt draudzīgs kājāmgājējiem, piedāvājot šai mērķgrupai nepieciešamus pakalpojumus.

Latvijā zīmi piešķir komisija, kurā ir 13 dalībnieki – gan valsts iestādes, gan organizācijas, kuras atbalsta kājāmiešanu, aktīvo atpūtu un dabas tūrismu. Šo zīmi var saņemt jebkurš uzņēmējs - tūrisma pakalpojumu sniedzējs visās trijās Baltijas valstīs, kas vēlas piedāvāt kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus – ne tikai naktsmītnes, bet arī, piemēram, kafejnīcas, krodziņi un restorāni, tūrisma informācijas centri, degvielas uzpildes stacijas, veikali u.tml. Nākamajai sēdei, kas notiks 2021. gada septembrī, zīmes saņemšanai varēs pieteikties pakalpojumu sniedzēji visā Latvijā neatkarīgi no tā, kāds pārgājienu maršruts vai taka atrodas to tuvumā. Interesenti no Zemgales var pieteikties, sūtot aizpildītas pieteikuma anketas uz e-pastu anna.builo@zpr.gov.lv līdz augusta beigām.

Uzņēmēji ar Gājējiem draudzīgs / Hiker-friendly zīmi un kritērijiem var iepazīties šeit:  https://www.celotajs.lv/lv/p/files/Hiker_Friendly_Criteria?0

„Gājējiem draudzīgs / Hiker-friendly” uzlīme/zīme ir efektīvs veids, kā parādīt konkrētajai mērķgrupai, ka viņi ir gaidīti. Šādas zīmes ir atpazīstamas visā pasaulē, un, tās ieraugot, ceļotājam ir skaidrs, ka te tiks izprastas viņa vajadzības un būs kāds domubiedrs vērtīgai informācijas apmaiņai. Lai veiksmīgi realizētu kādu tūrisma produktu, iesaistītajām un ieinteresētajām pusēm ir jāstrādā pēc līdzīgiem viesmīlības kvalitātes principiem. Tāpēc izstrādātie kritēriji var kalpot par orientieri tūrisma uzņēmējiem. Vispārējie kritēriji piemērojami jebkuram tūrisma pakalpojuma sniedzējam. Naktsmītņu kritēriji – tikai naktsmītnēm.

Saņemtā “Gājējiem draudzīgs” zīme apliecina, ka uzņēmējs piedāvā kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus, piemēram: informāciju par maršrutu, dzeramo ūdeni, pirmās palīdzības aptieciņu, elektroierīču uzlādi, naktsmītnē ir iespēja izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu personīgo ekipējumu. Turklāt šo zīmi var saņemt jebkurš pakalpojumu sniedzējs visās trijās Baltijas valstīs, kas vēlas piedāvāt pārgājienu ceļotājiem nepieciešamos pakalpojumus – ne tikai naktsmītnes, bet arī, piemēram, kafejnīcas, krodziņi un restorāni, tūrisma informācijas centri, degvielas uzpildes stacijas, veikali u.tml.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI