DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina uz “Atvērto durvju dzimšanas dienu”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 28. augustā, atzīmējot Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 102. gadadienu, no plkst. 10.00 līdz 17.00 norisināsies svētku notikums “Atvērto durvju dzimšanas diena”. Tā laikā ikviens interesents ir aicināts apmeklēt bibliotēku, aplūkot izstādes un piedalīties to ekskursijās, spēlēt spēles un risināt atjautības uzdevumus, vērot Rīgas panorāmu no 11. un 12. stāva un pat saņemt dāvanā grāmatas un piedalīties balvu izlozē! Dienas gaitā būs pieejamas 30 dažādas aktivitātes visiem vecumiem, darbosies arī lasītavas.  Ieeja bez maksas.

Šonedēļ svētki ir ne vien LNB, bet arī tās pastāvīgajai ekspozīcijai “Grāmata Latvijā” (atklāta 2016. gada 29. augustā). 2025. gadā pēc LNB iniciatīvas vērienīgi tiks svinēta pirmās latviešu valodā iespiestās grāmatas piecsimtgade. Atzīmējot ekspozīcijas “Grāmata Latvijā” piecu gadu jubileju un esot ceļā uz jaunu LNB pastāvīgo ekspozīciju, 28. augustā, notiks arī daudzveidīga pasākumu programma dažādām auditorijām pašreizējā ekspozīcijā. Visas dienas garumā individuāliem apmeklētājiem būs iespēja meklēt ekspozīcijā atbildes uz jautājumiem par piecām grāmatām 500 Latvijas grāmatniecības gados, aplūkot jaunu interaktīvu objektu – godalgotā grāmatu dizainera Alekseja Muraško veidotu darbu “Grāmata par grāmatu”. Notiks ekskursijas un radošās darbnīcas ģimenēm, kā arī vadošā kuratora Dr. Gustava Strengas ekskursija apmeklētājiem ar padziļinātu interesi vēsturē un grāmatniecībā.

Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības nosacījumus un vadlīnijas, LNB ēkā obligāti jāvalkā sejas maska. Izņēmums ir ekskursijas atsevišķās izstādēs vai nodarbības – tās būs iespējams apmeklēt bez maskas, uzrādot sadarbspējīgu digitālo sertifikātu, kas apliecina Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas faktu. Papildus jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

Svētku notikuma PROGRAMMA.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI