DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministrijā tapis jauns video klips “Drošākas mācības klātienē”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) publisko video klipu “Drošākas mācības klātienē”, kurš skolēniem un skolotājiem draudzīgā veidā atgādina -- lai pilnībā izbaudītu vasaras izskaņu un rudeni turpinātu ar mācībām klātienē, tieši vakcinācija ir visdrošākais veids, lai līdz minimumam samazinātu saslimšanas iespējas pašiem un maksimāli pasargātu no inficēšanās apkārtējos. 

Klips tapis sadarbībā ar Vides filmu studiju;  režisori Unu Cekuli un scenārija autori Ilzi Lagzdiņu. “Filmējot jauniešu kopīgo darbošanos, vēlējamies radīt vieglu un rotaļīgu noskaņu. Klipa ideju iedvesmoja Kristers (arī īstajā vārdā Kristers) - aktīvs puisis, kas brīvajā laikā spēlē futbolu un kopā ar draugiem uz velosipēdiem, kā pats saka, exploro (no angļu valodas - izzina) apkārtni. Turklāt, ar “Skolēnu vasaras nodarbinātības” projekta starpniecību, pats pelna arī savus iekrājumus,” klipa tapšanu komentē Ilze.

Klipa varoņus – skolēnus – atveido jaunieši no Bauskas, Vecsaules un Iecavas, savukārt skolotājas lomā iejutusies Daiga Eimusa, kas ir skolotāja arī dzīvē un strādā Bauskas Valsts ģimnāzijā. “Piekritu piedalīties, jo šķita interesanti izbaudīt filmēšanas procesu, un man patika arī klipa ideja – es redzu, cik svarīga jauniešiem ir iespēja būt kopā, apmeklēt ballītes, koncertus un kaut vai aiziet uz kino. Ja kāds no kompānijas nav vakcinēts, viss kļūst daudz sarežģītāk. Es uzticos mediķiem un viņu ieteikumiem – pati savakcinējos, tiklīdz bija tāda iespēja,” saka Daiga Eimusa.

Izglītības un zinātnes ministrija jau akcentējusi, ka līdztekus citiem drošības pasākumiem –  regulārai informēšanai, distances ievērošanai, higiēnas prasību ievērošanai un personas veselības stāvokļa uzraudzībai -- vakcinēšanās ir viens efektīvākajiem  Covid-19 infekcijas ierobežošanas pasākumiem. Augustā vidējā vakcinācijas aptvere Latvijā vecumā grupā no 12 līdz 15 gadiem ir 19%, vecuma grupā 16 līdz 17 gadiem – 34%, starp 18 gadu vecumu sasniegušajiem – 52%, bet vecuma grupā 19 līdz 24 gadiem – 50%.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI