DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogalē VUGD saņēma 129 izsaukums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 20.augusta plkst. 06.30 līdz 23.augusta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 129 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 61 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Saldus novada Kursīšu pagastā cilvēks bija apmaldījies mežā. Izmantojot VUGD autocisternas skaņas signālus, tika norādīts virziens un cilvēks iznāca no meža. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.18.48, un plkst.19.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina – dodoties mežā, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā Jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus Jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem Jūs atrast.

Piektdien plkst.19.26 tika saņemts izsaukums Ogrē – upē pie krasta bija daļēji nogrimis kuteris. Ugunsdzēsēji glābēji izcēla kuteri krastā. Uz vietas bija arī Valsts vides dienesta pārstāvis un tika konstatēts, ka degvielas noplūde no kutera bija nenozīmīga. Plkst.22.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI