DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I. Mūrniece Tallinā: Latvijas un Igaunijas neatkarības otrajā gadu simtā esam tuvi draugi un domubiedri

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Juris Vīgulis, Saeima

Latvijas un Igaunijas neatkarības otrajā gadu simtā mēs esam tuvi draugi un domubiedri. Mums arī turpmāk Baltijas un Eiropas ceļš ir cieši kopā ejams, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piektdien, 20.augustā, Tallinā sveicot Igauniju valsts neatkarības atjaunošanas trīsdesmitgadē.

Atskatoties abu valstu kopīgajā vēsturē, I.Mūrniece akcentēja - pirms simts gadiem mūsu tautas plecu pie pleca cīnījās Brīvības cīņās, savukārt pirms trīsdesmit gadiem mēs vienoti stāvējām Baltijas ceļā.

Godinot Igaunijas neatkarības atjaunošanas 30.gadadienu, Saeimas priekšsēdētāja kopā ar Baltijas valstu, Islandes un Polijas parlamentu un Eiropas Parlamenta priekšsēdētājiem piedalījās svinīgajā karoga pacelšanas ceremonijā parkā pie Igaunijas parlamenta (Rīgikogu) un apmeklēja dievkalpojumu Tallinas Sv.Marijas katedrālē. Tāpat I.Mūrniece nolika ziedus pie 1991.gada 20.augusta piemiņas akmens, kā arī kopā ar citiem parlamentu vadītājiem Kadriorgas parkā iestādīja lapegles.

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāja devās uz Igaunijas parlamentu, kur apmeklēja 20.augusta kluba un 14.Rīgikogu svinīgo sēdi un piedalījās Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja Jiri Ratasa (Jüri Ratas) rīkotajā pieņemšanā par godu 20.augusta klubam.

Svinīgajos pasākumos Tallinā par godu Igaunijas Republikas neatkarības atjaunošanas trīsdesmitgadei piedalījās arī 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI