DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Sarunu festivālā “Lampa” IZM aicina diskutēt par cieņas pilnām attiecībām klasē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad sarunu festivālā LAMPA Izglītības un zinātnes ministrija ir rosinājusi diskusiju "Vienpusēja cieņa jeb kā saglabāt attiecības attālinātā klasē”. Diskusijai aicinām sekot līdzi  šodien, 20.augustā pulksten 20.00 Cēsīs, Maija parkā, uz Swedbank ilgtspējas skatuves, kā arī tiešsaistē festivalslampa.lv vietnē.

Sarunas dalībnieki spriedīs par dažādiem aspektiem, kas apgrūtina savstarpējo sapratni un cieņas pilnu attiecību veidošanos starp skolotāju un skolēniem: attālinātās mācības, ko skolai uzspieda Covid-19 pandēmija, izmaiņas saskarsmes kultūrā, ko radījuši sociālie tīkli, atšķirības dažādu paaudžu vērtību sistēmā un izpratnē par izglītības nozīmi. Vai un kā mūsu skolai un skolotājiem ir jāņem vērā šī realitāte, lai  veiksmīgi strādātu?

Diskusijā "Vienpusēja cieņa jeb kā saglabāt attiecības attālinātā klasē” piedalīsies Latvijas vecāku organizācijas mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa – Smildziņa,  Latvijas Universitātes profesore un Latvijas Sociāli emocionālās mācīšanās programmas autore Baiba Martinsone, pedagogu supervizore un priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas risku novēršanas projekta PuMPuRS eksperte Inga Remerte, kā arī Cēsu jaunās skolas direktors un  pedagogs Ivo Rode. Diskusiju vadīs žurnāliste Daina Jāņkalne.

Šī gada sarunu festivāla LAMPA vadmotīvs ir “Cieņa”, un šīs tēmas ietvaros dažādās aktivitātēs piedalīsies arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Piektdien, 20.augustā, pulksten 22.45 ministri varēs satikt uz LAMPAS “Politiķu disko” skatuves “Apgaismo”, savukārt, 21.augustā pulksten 19.00 Anita Muižniece piedalīsies stāvizrādē “Ar cieņu pret necieņu” uz skatuves “DOTS”.

Aicinām sekot festivāla programmai un izvēlēties arī citas ar izglītības, zinātnes un sporta tēmām saistītas sarunas:  https://festivalslampa.lv/lv

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI