DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozare aicina uz diskusijām “Drošajā teltī” sarunu festivālā “Lampa”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 20. līdz 21. augustam aizsardzības nozares vadība un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji piedalīsies sarunu festivālā “Lampa” Cēsīs, kurā Aizsardzības ministrijas “Drošajā teltī” divu dienu garumā notiks diskusijas par aizsardzības nozares tēmām.

20. augustā plkst. 17.30 aktivitātes “Drošajā teltī” atklās Militārās policijas karavīri. Pasākumā “Reps, roboti un rējieni” piedalīsies seržants Artūrs Strēlnieks, kurš zināms arī kā reperis ar skatuves vārdu “R.2.R.S”., būs iespējams arī vērot Militārās policijas kinologu un dienesta suņu paraugdemonstrējumus un robotu priekšnesumus.

Plkst. 19 aizsardzības nozares ziņu portāla “Sargs.lv” redaktora Kārļa Roķa vadībā norisināsies diskusija “Kā nepadarīt krīzi par ikdienu?”, kurā savos iespaidos par Covid-19 krīzes pārvarēšanu un gūtajām mācībām dalīsies aizsardzības ministrs Dr. Artis Pabriks, padomniece Norvēģijas karalistes vēstniecībā Rīgā un sociālantropoloģe Agnese Cimdiņa, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītājs, deputāts Andris Skride un Latvijas Bankas Padomes padomnieks Andris Strazds.

Savukārt festivāla pirmās dienas noslēgumā no plkst. 20.30 komunikācijas zinātnes doktora Mārtiņa Kaprāna vadībā notiks diskusija par to, kā atrast vienojošos elementus Latvijas valstiskumam, vienlaikus respektējot viedokļu, dzīvesveida un citas dažādības. Diskusijā piedalīsies Latvijas Universitātes Filozofijas un ētikas nodaļas docents Artis Svece, Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs Sabiedrības integrācijas fonda Sekretariāta direktore Zaiga Pūce, kā arī politologs, Konservatīvisma studiju centra direktors un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes maģistrantūras diplomātijas programmas vieslektors Andis Kudors.

21. augustā plkst. 13 Latvijas Televīzijas raidījuma “Gudrs un vēl gudrāks” vadītāja Kaspara Ozoliņa vadībā notiks diskusija par valsts aizsardzības mācību “No cik gadiem bērni var šaut?”, kurā piedalīsies Jaunsardzes centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs un Kuldīgas tehnikuma direktore Dace Cine.

Plkst. 14.30 notiks saruna “Džentelmeņa MUI un DUI”, kurā žurnālista Ivo Butkeviča vadībā dažādu nozaru augsta līmeņa profesionāļi dalīsies pieredzē par savu pavadīto laiku Zemessardzē, un kā to apvienot ar ikdienas darbu.

Savukārt plkst. 16 Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Mārtiņš Paškēvičs, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos Ingmārs Pūķis, Latvijas Drošības un aizsardzības industrijas federācijas vadītāja Elīna Egle, medicīnas tehnoloģiju uzņēmuma “Exonicus” vadītājs Jānis Kondrāts un uzņēmuma “UAV Factory” vadītājs Konstantīns Popiks runās par mūsdienu militārajām inovācijām un uzņēmēju iespējām Latvijā.

Festivāla noslēgumā no plkst. 17.30 paredzēta diskusija “Uzvaras laukums – vai tam ir nākotne?” Diskusiju vadīsLatvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra vadošā pētniece Ieva Bērziņa un viedoklī dalīsies Latvijas Kara muzeja vēsturniece Barba Ekmane, teātra un kino režisore Krista Burāne, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs, deputāts Rihards Kols un blogeris Ņikita Trojanskis.

Sarunu festivāls “Lampa” ir ikgadējs brīvdabas pasākums, kura mērķis ir mudināt Latvijas iedzīvotājus aktīvi iesaistīties sabiedriskajos un politiskajos procesos, piedāvājot atvērtu diskusiju ar dažādiem viedokļu līderiem.

Šogad festivālu varēs apmeklēt tikai uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar ID karti vai pasi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI