DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Izstrādāta jauna “Rīgas satiksmes” sabiedriskā transporta biļešu un pakalpojumu norēķinu sistēmas koncepcija

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domē izveidotā darba grupa pabeigusi darbu pie koncepcijas izstrādes jaunai, mūsdienīgai un ērtai sabiedriskā transporta biļešu un pakalpojumu norēķinu sistēmai “Rīgas satiksmes” sabiedriskajā transportā. Paredzēts, ka pasažieri par braucienu varēs norēķināties tiešsaistes režīmā, izmantojot gan bankas norēķinu kartes, gan viedtālruņus. Pamatojoties uz minēto koncepciju, “Rīgas satiksme” veiks turpmākās darbības sistēmas ieviešanai, sākotnēji organizējot tirgus izpēti, savukārt pēc rezultātu analīzes – iepirkuma procedūru.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis: “Rīdzinieki un pilsētas viesi ir pelnījuši mūsdienīgas un ērtas norēķinu iespējas Rīgas sabiedriskajā transportā, turklāt ļoti svarīgi, lai jaunā sistēma būtu izmaksu ziņā pamatota un caurskatāma. Tāpat, ieviešot jauno biļešu sistēmu, nepieciešams domāt plašāk un paredzēt, ka norēķinu sistēma, kas darbojas Rīgas sabiedriskajā transportā, ir integrējama arī starppilsētu transportā.”

“Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa: “Patlaban ir sagatavota koncepcija, kā arī tehniskā specifikācija jaunas sabiedriskā transporta biļešu un pakalpojumu norēķinu sistēmas ieviešanai, tāpēc tuvāko nedēļu laikā tiks uzsākta atklāta tirgus izpēte, kuras ietvaros ceram noskaidrot potenciālo interesentu tehniskos risinājumus, piedāvātos termiņus, kā arī citus jautājumus, kas palīdzēs sagatavot dokumentāciju atklātai un caurspīdīgai iepirkumu procedūrai. Iepriekš minētās darbības būs ļoti apjomīgas un komplicētas, tāpēc prognozējam, ka tās varētu ilgt aptuveni gadu, vēl kādu laiku noteikti aizņems jaunās sistēmas ieviešana.”

Jaunās biļešu un pakalpojumu norēķinu sistēmas vērtības, ērtības un ieguvumi:

  • Vienota vide braucienu plānošanai, biļešu iegādei un pakalpojumu pārvaldībai gan viedtālrunī, gan datorā;
  • Tūlītēja biļešu vai pakalpojumu iegāde, konta papildināšana;
  • Vienkārši, saprotami un elastīgi braukšanas maksas tarifi;
  • Vienots pārvadājumu tīkls, integrācija starp operatoriem;
  • Banku karte – gan kā personas identifikators, gan kā tūlītējs maksājuma līdzeklis;
  • Integrēta eID identifikācija un automatizēta atlaižu statusa noformēšana.

Saziņai ar „Rīgas satiksmi” aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862 vai arī e-pastu info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties sociālo tīklu platformās vai mājas lapā www.rigassatiksme.lv sadaļā „Sazinies ar mums”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI