DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar izglābti pieci mežā apmaldījušies cilvēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.augusta plkst. 06.30 līdz 19.augusta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 85 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 65 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar Augšdaugavas novada Skrudalienas pagastā, kur bija jāpalīdz izkļūt no meža cilvēkam, kurš bija apmaldījies. Arī Bauskas novada Valles pagastā mežā tika atrasti divi cilvēki un Tukuma novada Kandavas pagastā palīdzība bija nepieciešama diviem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā. Informācija par mežā apmaldījušos cilvēku tika saņemta arī Tukuma novada Pūres pagastā, bet šajā gadījumā cilvēkam bija izdevies atrast izeju un izkļūt no meža paša spēkiem.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā Jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus Jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem Jūs atrast. Vairāk padomu: https://www.vugd.gov.lv/lv/ieteikumi-lai-neapmalditos-meza.

Šorīt plkst.05.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Lēdmanes pagastu, kur bija avarējusi kravas automašīna. Automašīnai bija norauta degvielas bāka, kā rezultātā bija radusies degvielas noplūde Aiviekstē. Upē uz ūdens virsmas ir izveidojies aptuveni 60m2 plašs vielas plankums. Notikuma vietā ir uzstādītas absorbējošās bonas un informācija nodota Valsts vides dienestam.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, divos gadījumos elektrolīnijas balsta stabi, vieglā automašīna, kompresors sabiedriskas ēkas pagrabā, kravas automašīna, zaru kaudze, elektrības vadi transformatoru telpā, neapsaimniekota ēka.

Vakar VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Aizkraukles novada Staburaga pagasta, kur bija jānodod Valsts policijai automašīna, kas bija ietriekusies ēkas sienā, bet 36 gadījumos, lielākoties Rīgā, tika novākti nolūzuši koki  no ceļu braucamās daļas, bet vienā no gadījumiem koks bija uzkritis trim vieglajām automašīnām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI