DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Par labiem Covid-19 vakcinācijas rādītājiem veselības ministrs godina vairākus Latgales ģimenes ārstus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 18. augustā, Daugavpilī ģimenes ārstu un ārstu palīgu konferencē “Vakcinācija pret Covid-19: aktualitātes un izaicinājumi” par labiem Covid-19 vakcinācijas rādītājiem trīs nominācijās veselības ministrs Daniels Pavļuts godināja vairākus Latgales ģimenes ārstus. 

“Vakcinācija ir primārās veselības aprūpes pamata pakalpojums, ko pelnījis saņemt ikviena ģimenes ārsta pacients. Latvijas iedzīvotāji, it īpaši seniori un hroniski slimojošie, par vakcināciju vēlas tikt uzrunāti tieši no savas uzticības personas – ģimenes ārsta. Paldies tiem Latgales ģimenes ārstiem, kuri iedrošina cilvēkus un vakcinē pret Covid-19. Tomēr Latgalē mums vēl ļoti daudz kopīgi darāms, lai cilvēkus pasargātu,” sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts. 

Veselības ministrs Daniels Pavļuts goda rakstus pasniedza: 

  1. par labāko pacientu vakcinācijas pret Covid-19 aptveri praksē ģimenes ārstei Inesei Kudeiko, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 48% pacientu;  
  2. par labāko pacientu vakcinācijas pret Covid-19 aptveri senioru grupā ģimenes ārstei Ligitai Martinovai, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēti 53% senioru un pacientu, kas slimo ar hroniskām slimībām; 
  3. par visvairāk pret Covid-19 vakcinētajiem pacientiem:
  • ģimenes ārstam Artūram Bogdanovičam, kura praksē pret COVID 19 vakcinēti 874 pacienti;
  • ģimenes ārstei Annai Borunei, kuras praksē pret COVID 19 vakcinēti 714 pacienti; 
  • ģimenes ārstei Tatjanai Kramičai, kuras praksē pret Covid-19 vakcinēts 661 pacients. 

Konferencē speciālisti no Slimību profilakses un kontroles  centra, Valsts zāļu aģentūras, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas, Latvijas Psihoterapeitu ārstu asociācijas un Daugavpils reģionālās slimnīcas kopā ar Latgales ģimenes ārstiem un prakšu ārstu palīgiem diskutēja par par aktualitātēm saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību un vakcināciju, kā arī dalījās līdzšinējā pieredzē saistībā ar darbu pandēmijas apstākļos. Konferencē tika apspriestas tādas tēmas kā imunitātes ilgums pēc vakcinācijas vai izslimošanas, saslimstības prognozes rudenī atkarībā no vakcinācijas tempiem, vakcinācijas darba organizēšana ģimenes ārsta praksē, statistika u.c.  

Šobrīd Latvijā vakcināciju pret Covid-19 noslēguši 38% no visiem Latvijas iedzīvotājiem un 44% no iedzīvotājiem, kas vecāki par 12 gadiem un šobrīd var vakcinēties pret Covid-19. Senioru un cilvēku ar hroniskām slimībām grupā vakcinācijas aptvere ir augstāka nekā vidēji valstī, piemēram, Vidzemē, Zemgalē un Kurzemē vakcinēta vairāk nekā puse šo grupu iedzīvotāju. 

Līdzīgas konferences plānotas arī citās Latvijas pilsētās – Jelgavā (25. augustā, brīvdabas koncertzālē “Mītava”), Liepājā (2. septembrī, koncertzālē “Lielais dzintars”), Rīgā (8. septembrī, konferenču centrā “ATTA”) un Valmierā (15. septembrī, Valmieras koncertzālē). Pieteikšanās un konferenču apmeklēšana ir bezmaksas. Pieteikšanās konferencei notiek elektroniski, apmeklējot vietni https://nvdkonference.estravel.lv/lv/

Mediji ir laipni aicināti apmeklēt konferences (bez iepriekšējas pieteikšanās). Ierodoties konferencē, pie ieejas būs nepieciešams uzrādīt digitālo Covid-19 sertifikātu. 

Konferences ģimenes ārstiem un ārstu palīgiem organizē Veselības ministrija, Slimību profilakses un kontroles centrs un Nacionālais veselības dienests.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI