DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Sākas 2021. gada energoefektīvo ēku vērtēšana klātienē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 19. augustā, sāksies konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021” iesniegto projektu otrās kārtas vērtēšana - trīs dienas konkursa žūrija klātienē apmeklēs un vērtēs 17 energoefektīvas ēkas 6 Latvijas pilsētās. Konkursa noslēguma pasākums un laureātu paziņošana plānota 2021. gada 23. septembrī.

Konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par labbūtību, ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Ceturtdien, 19.augustā, konkursa žūrija apmeklēs trīs atjaunotas daudzdzīvokļu ēkas:

Žūrija apsekos arī divas publiskas ēkas:

Ceturtdien, 26. augustā, žūrija vērtēs piecas atjaunotas daudzdzīvokļu ēkas:

Tāpat žūrija apsekos atjaunoto Latvijas Republikas Prokuratūras namu Rīgā, Aspazijas bulvārī 7.  

Savukārt, 2. septembrī, konkursa žūrija Rīgā apmeklēs četras daudzdzīvokļu ēkas – jaunbūves:

Šajā dienā žūrija apsekos arī vienu atjaunoto daudzdzīvokļu ēku Piņķos, Saules ielā 2 un privātmāju Rīgā, Sīpeles ielā 1.

Papildu informācija par šīm ēkām un žūrijas darbu katru dienu tiks publicēta konkursa mājaslapā www.energoefektivakaeka.lv, kā arī facebook.com kontos www.facebook.com/energoefektivaka.eka.Latvija un www.facebook.com/dzivosiltak.

Konkurss „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021” tika izsludināts šā gada martā un pieteikumus konkursam varēja iesniegt līdz šā gada 18. jūnijam. Kopumā konkursā tika iesniegti 29 projektu pieteikumi.

Konkursu organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un žurnālu „Būvinženieris”. Sīkāka informācija par konkursu pieejama interneta vietnē www.energoefektivakaeka.lv.

Konkursa nolikums sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneriem – Latvijas Būvinženieru savienību, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Būvnieku asociāciju, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociāciju, Rīgas Tehnisko universitāti, Būvniecības valsts kontroles biroju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Rīgas Stradiņa universitāti, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Minerālvates ražotāju asociāciju un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību.

Konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji ir Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, SIA „Paroc”, SIA „Saint-Gobain Celtniecības produkti”, SIA „Knauf”, SIA „Rockwool”, Attīstības finanšu institūcija Altum”, AS „Latvenergo”, VentSys, SIA „Tenapors”, SIA “Kingspan Insulation”, SIA “Intellify” un Scheock.

Konkursa informatīvie atbalstītāji ir laikraksts “Latvijas Avīze”, būvniecības portāli www.abc.lv, www.buvlaukums.lv, www.building.lv, www.buvbaze.lv un raidījums “Laiks mājai”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI