DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Pagarina termiņu pabalsta krīzes situācijā piešķiršanai un valsts nodrošinātajai mērķdotācijai pašvaldībām izdevumu segšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 4. augusta Saeimas ārkārtas sēdē tika pieņemts likums “Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā”, kas nosaka pagarināt laikposmu no š.g. 1. jūlija līdz 31. decembrim valsts nodrošinātajai mērķdotācijai pašvaldībām izdevumu segšanai 50 procentu apmērā no mājsaimniecībai izmaksātā pabalsta krīzes situācijā apmēra, bet ne vairāk kā 75 EUR mēnesī vienai personai. Minētie grozījumi nosaka arī pabalsta krīzes situācijā piešķiršanu saistībā ar Covid-19 izplatību.

Līdz ar to pašvaldību sociālajiem dienestiem būs jāizvērtē mājsaimniecību iesniegumi, t.sk. iesniegumi, kas saņemti pirms 2021. gada 1. jūlija  un laikposmā no 2021. gada 1. jūlija līdz dienai, kad likums stājas spēkā š.g. 10 augustā, un jāpieņem lēmums pabalsta krīzes situācijā piešķiršanai vai nepiešķiršanai, t.sk. arī par 2021. gada jūliju.

Nosacījumi līdzšinējie – mērķdotācija 50 procentu apmērā no mājsaimniecībai izmaksātā pabalsta krīzes situācijā apmēra, bet ne vairāk kā 75 EUR mēnesī vienai personai. Lai kompensētu pašvaldībām izdevumus par izmaksājamo pabalstu apmēra palielināšanu par 50 EUR mēnesī par katru aprūpē esošu bērnu līdz 18 gadu vecumam, valsts nodrošina pašvaldībām mērķdotāciju izdevumu segšanai 100 procentu apmērā no mājsaimniecībai, tai skaitā audžuģimenei un aizbildnim, kam ir tiesības uz pabalstu krīzes situācijā, izmaksātā pabalsta palielinājuma — 50 EUR mēnesī par katru aprūpē esošu bērnu līdz 18 gadu vecumam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI