DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Sarunu festivālā "Lampa" mežs ienāks pilsētā ar sajūtu piedzīvojumu "Mežs ir terapija"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad AS ”Latvijas valsts meži” piedalīsies sarunu festivālā “Lampa” Cēsīs un šoreiz apmeklētājus aicinās izjust un piedzīvot meža smaržas un tā terapeitisko spēku skatuvē “Mežs ienāk pilsētā” Ruckas parkā.

20. un 21. augustā visas dienas garumā festivāla apmeklētāji varēs mirkli veldzēties īstās meža vannās, gan virtuāli, gan tieši nokļūstot mežā un baudot to neatkārtojamo sajūtu kopumu, kas ikdienā ikvienam Latvijas iedzīvotājam brīvi pieejams 24 stundas diennaktī visa gada garumā Latvijas valsts mežos. Ruckas parkā varēs uzzināt, kā stāda mežu, sajust meža aizsākumu, iegremdējot rokas miljoniem meža koku sēklās un atpazīt veselīgā meža smaržu kokteiļa sastāvdaļas.

Apmeklētāji varēs ne vien virtuāli izstaigāt saules pielietas jaunaudzes un noslēpumainus biezokņus, bet arī īpašos
Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts (MEKA) dizaina krēslos klausīties putnu dziesmas, no Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” zinātniekiem uzzināt, kur mežā ir visvairāk skābekļa, un ļauties erudīcijas pārbaudei, nosakot dažādu sugu kokus. Savukārt “Latvijas finieris” ikvienam ļaus uzbūvēt un izstaigāt savu saplākšņa tiltu, atklāt betulīna lielo potenciālu un iemācīties pareizi siet bērzu slotas.

Šogad festivāls "Lampa" notiks gan klātienē, gan tā norisei varēs sekot līdzi tiešsaistē. Apmeklējums klātienē būs iespējams, tikai uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar ID karti vai pasi, līdz ar to klātienē festivāls šogad būs pieejams apmeklētājiem no 12 gadu vecuma.

Uz tikšanos Cesīs 20. un 21. augustā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI