DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Efektīvākai iesniegumu izskatīšanai stiprinās Nacionālo veselības dienestu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai padarītu efektīvāku iedzīvotāju, kuri vakcinējušies ārvalstīs un vēlas saņemt digitālo Covid-19 sertifikātu Latvijā, iesniegumu izskatīšanas procesu, stiprinās Nacionālo veselības dienestu.

Valdība šodien, 17. augustā, atbalstīja ieceri turpmāk NVD iesniegto dokumentu izskatīšanai piesaistīt papildu darbinieku, kurš nodrošinās arvien pieaugošo iesniegumu izvērtēšanu par ārvalstī veiktas vakcinācijas faktu, kā arī organizēs nepieciešamo datu ievadi e-veselības sistēmā. Šim mērķim līdz gada beigām no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirti gandrīz 12 tūkstoši eiro.

Kopš 23.jūnija, kad ārvalstīs vakcinētiem iedzīvotājiem ir iespēja iegūt digitālo sertifikātu Latvijā, NVD līdz šim brīdim saņemti gandrīz tūkstotis iesniegumu, kas jāizvērtē. Tas rada papildu slodzi esošajiem nodarbinātajiem un prasa salīdzinoši ilgu laika posmu no dokumentu saņemšanas brīža līdz datu ievadei E-veselībā un digitālā Covid-19 sertifikāta ģenerēšanai.

Jau vēstīts, ka Latvijā saņemt digitālos Covid-19 sertifikātus var arī iedzīvotāji, kuri vakcinējušies ārvalstīs un kuriem ir tiesības uz vakcinācijas  pret Covid-19 pakalpojumu Latvijā. To var izdarīt, uzrādot dokumentu, kas apliecina vakcinācijas faktu - PVO Starptautiskajos veselības aizsardzības noteikumos atzītu Starptautisko vakcinācijas vai profilakses apliecību vai ārvalsts vakcinācijas iestādes izdotu sertifikātu.

Dokumenti, kas apliecina vakcinācijas faktu, jāiesniedz kādā no piecām Nacionālā veselības dienesta nodaļām, kas nodrošinās informācijas pārbaudi un ievadīšanu E-veselībā. Digitālais sertifikāts būs pieejams vietnē https://covid19sertifikats.lv/ .

Plašāka informācija par digitālo Covid-19 sertifikātu pieejama Nacionālā veselības dienesta mājas lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI