DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Publiski, tostarp kultūras pasākumi, kļūs pieejamāki ģimenēm ar bērniem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets 17. augustā apstiprināja Kultūras ministrijas (KM) virzītos priekšlikumus izmaiņām normatīvajā regulējumā,* kas paredz publisku pasākumu apmeklēšanu padarīt pieejamāku ģimenēm ar bērniem.

Turpmāk kultūras un izklaides pasākumus t.s. “zaļajā režīmā” varēs apmeklēt pieaugušie ar Covid-19 vakcinācijas un pārslimošanas sertifikātiem, ņemot līdzi arī savus nepilngadīgos bērnus. Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav jāveic Covid-19 testi, savukārt bērniem, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu, jāspēj uzrādīt Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts (negatīvs rezultāts 48 stundu laikā pirms pasākuma veiktam Covid-19 testam, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, vai negatīvs rezultāts 6 stundu laikā pirms pasākuma veiktam SARS-CoV-2 antigēna testam).

Norises rīkotājam iepriekš ir jāparedz, vai t.s. “zaļā režīma” pasākumu varēs apmeklēt vakcinētas / vīrusu pārslimojušas personas ar bērniem, un par šādu iespēju jāinformē biļešu iegādes vietās vai pasākuma reklāmas materiālos. Ja šāda iespēja tiks paredzēta, pasākuma rīkotājam obligāti jānodrošina atsevišķs sektors, kurā ierādāmas vietas vecākiem ar tiem bērniem, kuri pasākumu apmeklē bez Covid-19 sertifikāta vai ar Covid-19 testēšanas sertifikātu. Minētajā sektorā jāievēro visi t.s. “dzeltenā režīma” pasākumu organizēšanā noteiktie drošības nosacījumi – fiksētas, personalizētas sēdvietas, kas izkārtotas ievērojot savstarpēju 2 metru distanci, skatītāju plūsmu nodalīšana u.c. epidemioloģiskās prasības, arī sejas masku lietojums, ja pasākums notiek telpās, kā arī skatītāju skaita ierobežojumi. Šādos pasākumos visiem pasākuma apmeklētājiem koptelpās būs jāievēro vispārējie epidemioloģiskās drošības nosacījumi – 2 metru distance un sejas masku lietošana.

Tāpat noteikts, ka turpmāk publiskos pasākumos vienkopus personalizētās sēdvietās varēs atrasties līdz 10 vienas mājsaimniecības locekļi (4 pieaugušie un 6 bērni). Līdz šim publiska pasākuma apmeklējumā kopā, neievērojot savstarpēju 2 metru distanci, sēdināt varēja ne vairāk kā 4 vienas mājsaimniecības locekļus.

*-apstiprināti grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai,” kas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas “Latvijas Vēstnesī”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI