DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditācijas vēstuli saņem Latvijas vēstniece, pastāvīgā pārstāve Eiropas Savienībā Lelde Līce-Līcīte

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 17. augustā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajai Latvijas Republikas ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei, pastāvīgajai pārstāvei Eiropas Savienībā Leldei Līcei-Līcītei.

Darbu ārlietu dienestā L. Līce-Līcīte uzsāka 1992. gadā, strādājot dažādos amatos ar Baltijas valstu divpusējo attiecību un ekonomiskās sadarbības jautājumiem, kā arī ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Viņa bijusi Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības koordinācijas departamenta direktore un Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā vadītāja vietniece. 2011. gadā L. Līce-Līcīte kļuva par Latvijas vēstnieci Beļģijas Karalistē un no 2012. gada bija arī nerezidējošā vēstniece Luksemburgas Lielhercogistē. Kopš 2016. gada L. Līce-Līcīte pildīja Latvijas Republikas Ministru prezidenta padomnieces ārlietu un Eiropas Savienības jautājumos pienākumus.           

L. Līce-Līcīte ieguvusi inženiera-ekonomista kvalifikāciju Rīgas Tehniskajā universitātē, 1992. gadā beigusi aspirantūru Rīgas Tehniskās universitātes Ekonomikas fakultātē. Vēstniece pārvalda angļu, franču un krievu valodu.

L. Līce-Līcīte amatā nomaina līdzšinējo Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā vadītāju Sanitu Pavļutu-Deslandes, kura Latvijas intereses Eiropas Savienībā pārstāvēja kopš 2015. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI