DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Zolitūdē, Imantā un Pļavniekos uzbūvēts vairāk nekā 500 jaunu bezmaksas autostāvvietu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šovasar pabeigta vairāk nekā 500 jaunu bezmaksas autostāvvietu izbūve Zolitūdē, Imantā un Pļavniekos, kas iedzīvotājiem būs pieejamas pēc to nodošanas ekspluatācijā oktobrī.

“Jaunās bezmaksas stāvvietas ievērojami atvieglos šo apkaimju iedzīvotāju ikdienu. Ar automašīnām pārpildīti pagalmi neatbilst labas pilsētvides kritērijiem, tāpēc Rīgas pašvaldība turpinās darbu pie tā, lai uzlabotu dzīves apstākļus arī citās apkaimēs,” uzsver Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

“Šo stāvvietu mērķis ir atslogot iekšpagalmus un uzlabot satiksmes drošību. Pie tām nebūs ceļa zīmju ar mājas numuriem vai kādas citas ierobežojošās zīmes un stāvvietas varēs lietot bez maksas. Reālie būvdarbi ir jau pabeigti, bet, kā jebkuram būvobjektam, nepieciešams saņemt visus likumdošanā paredzētos saskaņojumus no dažādām institūcijām. Mēs saprotam iedzīvotāju vēlmi pēc iespējas ātrāk tos lietot, un mēs plānojam, ka, ja viss notiks pēc plāna, autostāvvietas būs iespējams lietot jau oktobrī. Stāvvietas varēs lietot bez maksas jebkurš autovadītājs,” skaidro komitejas priekšsēdētāja vietnieks Miroslavs Kodis.

Zolitūdē Rostokas ielā, posmā no Zolitūdes līdz Jāņa Endzelīna ielai, uzbūvētas vairāk nekā 90 labiekārtotas un ērtas bezmaksas stāvvietas, tai skaitā trīs stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Savukārt Pļavniekos autostāvvietu izbūve veikta A. Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai. Izveidotas 260 jaunas stāvvietas, tostarp 15 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kurzemes prospektā, Slokas ielas posmā un posmā no Bebru ielas līdz Jūrmalas gatvei, izbūvētas kopā 169 autonovietnes, tajā skaitā deviņas autonovietnes cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kurzemes prospektā un Rostokas ielā autostāvvietas tika izveidotas, lai  nodrošinātu pieguļošo dzīvojamo namu iedzīvotājiem transportlīdzekļu novietnes, atslogojot iekšpagalmus no transporta satiksmes, savukārt Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā autostāvvietas tika izveidotas, lai ielā uzlabotu satiksmes drošību un novērstu bīstamas situācijas.

Stāvvietu būvdarbus kopš pagājušā gada rudens veica AS “A.C.B.” Tie izmaksāja aptuveni 1,4 miljonus eiro, ieskaitot PVN.

Stāvvietas vēl nav pieņemtas ekspluatācijā, un, kamēr tas nav izdarīts, būvuzņēmējs ir atteicies nodot objektu lietošanai. Kamēr objekts nav nodots ekspluatācijā  tas ir būvuzņēmēja valdīšanā, kas nosaka, ka viņam pašlaik pār to ir juridiskā valdīšana, kā arī jāveic objekta uzturēšana. Tāpat ekspluatācijas procesu nav iespējams paātrināt, jo būvuzņēmējam ir jāsaņem dažādi saskaņojumi par paveikto darbu un to kvalitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI