DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija no nelegālās aprites izņem 65 tūkstošus cigarešu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par tabakas izstrādājumu nelegālu apriti un dokumenta viltošanu.

Šā gada 6.maijā Valsts policijas amatpersonas Ventspils novadā, Popes pagastā apturēja automašīnu, kurā tika konstatētas 60 100 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Veicot kratīšanu vīrieša īpašumā Ventspilī, no nelegālās aprites tika izņemtas 5013 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Tāpat konstatēts, ka vīrietis savām vajadzībām bija izmantojis vadītāja tiesības, it kā izdotas Krievijas Federācijā, taču izmeklēšana konstatēts, ka tās neatbilst Krievijas Federācijas transportlīdzekļa vadītāja apliecības standartparaugam, līdz ar to ir viltojums.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas vīrieti aizturēja un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI