DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Robežsargi par kukuļdošanu aiztur Kazahstānas pilsoni

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 10. augustā, robežsargi Pāternieku robežkontroles punktā aizturēja kukuļdevēju, Kazahstānas pilsoni, kurš robežsargiem deva kukuli 50 eiro apmērā, lai amatpersonas, izmantojot savu dienesta stāvokli, nepievērstu uzmanību kravas automašīnas un puspiekabes apdrošināšanas polisēm un ļauj izbraukt uz Baltkrievijas Republiku.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu no Latvijas izceļojošu Kazahstānas pilsoni, kura vadītajam transportlīdzeklim un puspiekabei nebija derīgu Obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) polišu.

Lai šķērsotu valsts robežu ar automašīnu un puspiekabi, kurām nav derīgu OCTA polišu, vīrietis robežsargiem deva kukuli 50 eiro apmērā.

Par kukuļdošanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas un krimināllietas materiāli nosūtīti Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai paātrinātā procesa kārtībā pret aizdomās turēto Kazahstānas pilsoni. Dienvidlatgales prokuratūras prokurors vienojoties ar Kazahstānas pilsoni par sodu - naudas sods 10 Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 5 000 eiro, krimināllietu nosūtījis Daugavpils tiesai vienošanās procesa kārtībā.

Tāpat vīrietis sodīts pēc Ceļu satiksmes likuma 71. panta otrās daļas ar 100 eiro naudas sodu par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI