DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs piedalās konferencē par sociālā dialoga veidošanu dzelzceļa nozarē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits šodien padalījās Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības organizētā konferencē "Dzelzceļa nozare - attīstība un problēmas. Sociālais dialogs" kopā ar dzelzceļa infrastruktūras,  pārvadātāju uzņēmumu un citu saistīto organizāciju pārstāvjiem. Ministrs augstu vērtē iespēju veidot dialogu par dzelzceļa nozarē aktuāliem jautājumiem, lai diskutētu par risinājumiem nozares attīstībai.

"Dzelzceļš Eiropā tiek attīstīts kā videi draudzīgs transporta veids gan kravu, gan pasažieru pārvadājumiem. Arī Latvijā dzelzceļa nozarē notiek pozitīvas pārmaiņas par spīti ģeopolitiskajai situācijai, kas ietekmē tranzīta nozari," konferencē sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits. "Latvijas dzelzceļa sistēmā notiek uzlabojumi, lai piesaistītu uzņēmumus iekšzemes pārvadājumu veikšanai. Tāpat svarīgi radīt godīgu konkurenci starp autotransporta un dzelzceļa kravu pārvadājumu veidiem, lai Latvijas uzņēmēji biežāk apsvērtu iespēju izvēlēties dzelzceļu."

Ministrs arī uzsvēra pasažieru pārvadājumu nozīmi." Dzelzceļš Latvijā tiek attīstīts kā sabiedriskā transporta mugurkauls. Notiek jauno elektrovilcienu būvniecība, pirmos jaunos sastāvus mēs Latvijas satiksmē sagaidīsim nākamgad. Uzsākts dzelzceļa staciju modernizācijas projekts, kas paredz paaugstinātu peronu izbūvi 48 dzelzceļa stacijās. Atjaunota pasažieru vilcienu satiksme no Rīgas uz Krāslavu un Gulbeni. Plānojam bateriju vilcienu iepirkumu. Ceram, ka šīs un citas pozitīvās pārmaiņas mudinās iedzīvotājus biežāk izmantot vilcienu saviem braucieniem. Savukārt modernizācija nozarei piesaistīs jaunus speciālistus," par pasažieru pārvadājumu attīstību dzelzceļa nozarē teica ministrs.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI