DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Nozaru ministri atsaukušies aicinājumam tikties ar LPS komiteju jaunajiem vadītājiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ uz sēdēm sanāk Latvijas Pašvaldību savienības komitejas, kuru dienaskārtībā ir to priekšsēdētāju un viņu vietnieku ievēlēšana. LPS aicinājumam tikties ar komiteju dalībniekiem un pārrunāt aktuālos jautājumus atsaukušies arī nozaru ministri.

Komiteju vadība no jauna tiek ievēlēta pēc jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām. Ņemot vērā 1.jūlijā spēkā stājušos Administratīvi teritoriālo reformu, turpmāk komitejas vadītājam būs divi vietnieki - viens no valstpilsētām, otrs - no novadiem.

Kā pirmā 9.augustā tika ievēlēta Izglītības un kultūras komitejas vadība - ar balsu vairākumu par priekšsēdētāju ievēlēta Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, bet par viņas vietniekiem Jelgavas valspilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne un Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Egliņš-Eglītis.

Uz komitejas sēdi bija ieradusies arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, kura informēja par aktualitātēm saistībā ar droša mācību procesa nodrošināšanu izglītības iestādēs saistībā ar Covid-19 pandēmiju, kā arī citām izmaiņām izglītības nozarē.

Trešdien, 11.augustā notiks Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēde un Tautsaimniecības komitejas sēde, kur arī notiks to vadības ievēlēšana.

Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēdē piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, ar kuru tiks pārrunāti jautājumi par ministrijas aktualitātēm reģionālās attīstības un vides aizsardzības jomās. Sēdes atklātā daļa sāksies plkst.13.

Tautsaimniecības komitejas sēdē piedalīsies satiksmes ministrs Tālis Linkaits, lai ar pašvaldību pārstāvjiem pārrunātu jautājumus par valsts reģionālo autoceļu tīkla būvniecības plānu līdz 2027. gadam un par valsts vietējo autoceļu apsaimniekošanas politiku. Sēdes atklātā daļa sāksies plkst.13.30.

Savukārt ceturtdien, 12.augustā, notiks Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde, kurā piedalīsies veselības ministrs Daniels Pavļuts un labklājības ministrs Gatis Eglītis, lai pārrunātu aktualitātes abās nozarēs.  Sēdes atklātā daļa sāksies plkst.15.

Visas komiteju sēdes būs skatāmas arī tiešraidē LPS mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI