DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Aicinām skolēnus jauno mācību gadu sākt ar LVM Meža ekspedīcijām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jauno mācību gadu plānots atsākt klātienē, tāpēc AS “Latvijas valsts meži” (LVM) septembrī aicina 6. klašu audzēkņus doties izzinošos mācību pārgājienos – LVM Meža ekspedīcijās -, aizvadot aizraujošas mācību stundas ārā. Pieteikšanās noritēs no 10. līdz 20. augustam un skolas varēs izvēlēties, uz kuru no astoņiem Latvijas valsts mežu reģioniem doties.

LVM Meža ekspedīcijas ir unikāla iespēja 6. klasēm apgūt dabaszinības mežā kopīga piedzīvojuma veidā. Tās rosina skolēnus saprast, kā dabaszinībās iegūtās zināšanas ir izmantojamas ikdienas dzīvē, pašiem veicot praktiskus uzdevumus, kā arī veido izpratni par mežu saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Ekspedīciju saturs veidots atbilstoši kompetenču pieejai un jaunajam izglītības saturam dabaszinātnēs, turklāt sniedz skolotājiem iespēju vadīt mācību procesu ārpus telpām, kur iespējams nodrošināt sociālo distanci. Kopumā plānotas 320 ekspedīcijas pie lielākajām pilsētām astoņos Latvijas reģionos, kas notiks visa septembra garumā. Pasākums ir bez maksas, taču vietu skaits tajā ir ierobežots. Skolai jāiesniedz viens pieteikums par visām klasēm, kas vēlas piedalīties ekspedīcijā.

2021. gadā plānotās LVM Meža ekspedīcijas, uz kurām skolotāji aicināti pieteikties:

  • 14., 16., 21., 23., 28. septembris - Valmiera (Austrumvidzeme, Velēnas maršruts)
  • 8., 9., 15., 16., 23. septembris - Rīga (Rietumvidzeme, Vangažu maršruts)
  • 15., 16., 17., 22., 23. septembris - Rēzekne (Ziemeļlatgale, Janopoles maršruts)
  • 8., 10., 15., 17., 22. septembris - Daugavpils (Dienvidlatgale, Kalupes maršruts)
  • 7., 9., 14., 16., 21. septembris - Rīga (Vidusdaugava, Tomes maršruts)
  • 7., 10., 15., 17., 22. septembris - Jelgava (Zemgale, Tīreļu maršruts)
  • 8., 10., 14., 16., 22. septembris - Ventspils (Ziemeļkurzeme, Popes maršruts)
  • 8., 10., 11., 15., 17. septembris - Liepāja (Dienvidkurzeme, Kalvenes maršruts)

 PAPILDU INFORMĀCIJA UN PIETEIKŠANĀS 

LVM Meža ekspedīcijas septembrī 6. klasēm norisināsies jau piekto gadu un tajās ik gadu piedalās aptuveni 6000 skolēnu. Visu mācību gadu Latvijas valsts mežu ekspedīcijās 6. klasēm ir iespēja doties arī uz trīs pastāvīgajiem LVM Meža ekspedīciju poligoniem:  LVM dabas parkā Tērvetē, LVM Kalsnavas arboretumā un LVM Vijciema čiekurkaltē, iepriekš individuāli saskaņojot ekspedīcijas laiku šo objektu informācijas centros. Pirms došanās uz mežu klasei skolā jāapgūst viena mācību stunda par meža daudzveidīgo nozīmi.

Meža ekspedīcijās doties aicina AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru, Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu "Silava", AS “Latvijas Finieris”, SIA “Husqvarna” un biedrību “Zaļās mājas”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI