DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts izdod pastmarku, atzīmējot Latvijas Republikas Zemessardzes izveides 30.gadadienu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts 2021.gada 11.augustā izdod jaunu pastmarku, atzīmējot Latvijas Republikas Zemessardzes dibināšanas 30.gadadienu. Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Interesentus par pirmās dienas zīmogošanas iespējām aicinām rakstīt uz e-pasta adresi: filatelija@pasts.lv.

Pastmarka Latvijas Republikas Zemessardze izdota 50 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 1,00, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas un aploksnes dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja.

Māksliniece pastmarkas dizaina izveidē izmantojusi fotogrāfa Gata Dieziņa fotogrāfiju, kurā redzams fragments no zemessargu militārajām apmācībām, savukārt aploksni rotā Latvijas Republikas Zemessardzes ģerbonis.

2021.gada 23.augustā apritēs 30 gadu, kopš dibināta Latvijas Republikas Zemessardze. Zemessardze ir lielākā un teritoriāli visplašāk pārstāvētā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un valsts aizsardzības pamats. Patlaban vairāk nekā 8300 Latvijas pilsoņu no savas pamatnodarbošanās – darba vai studijām – brīvajā laikā jau ir apguvuši un turpina pilnveidot prasmes un iemaņas, kas nepieciešamas valsts aizsardzībai. Zemessargi pilda ne tikai militārus pienākumus, bet veic arī citus visai sabiedrībai svarīgus uzdevumus, piemēram, sniedz atbalstu pazudušu cilvēku meklēšanā, iznīcina sprādzienbīstamus priekšmetus, piedalās glābšanas darbos, dzēš ugunsgrēkus, novērš plūdu radītās sekas.

Jauno pastmarku un aploksni Latvijas Republikas Zemessardze iespējams aplūkot šeit.                  

Covid-19 infekcijas izplatības laikā pastmarku pirmās dienas zīmogošana pasta nodaļās nenotiek, tāpēc pastmarku kolekcionāri un filatēlijas interesenti par pastmarku zīmogošanas iespējām aicināti sazināties ar Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamentu, rakstot uz e-pasta adresi: filatelija@pasts.lv

Jauno pastmarku un aploksni sākotnēji varēs iegādāties Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 14/43 un pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 27.augustā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI