DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

LVSADA vērš sabiedrības uzmanību uz Amerikas Anesteziologu biedrības un Anestēzijas pacientu drošības fonda š. g. 4. augustā kopīgi publiskotajiem ieteikumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) vērš sabiedrības uzmanību uz to, ka Amerikas Anesteziologu biedrība sadarbībā ar Anestēzijas pacientu drošības fondu š. g. 4. augustā kopīgi publiskoja jaunus ieteikumus par pirmsoperācijas izmeklēšanu, kas pamatoti ar koronavīrusa delta varianta izplatību starp pilnībā vakcinētajiem.

Amerikas Anesteziologu biedrības (American Society of Anesthesiologists) un Anestēzijas pacientu drošības fonda (Anesthesia Patient Safety Foundation) ieskatā, ir nepieciešams ņemt vērā koronavīrusa delta varianta augošo izplatību starp pilnībā vakcinētiem cilvēkiem, lai savlaicīgi pārkārtotu pirmsoperāciju izmeklēšanas kārtību. Pārkārtojumi paredz, ka pirms plānveida operācijām vai anestēzijas, kas varētu būt saistīta ar aerosolu ģenerēšanu, visiem pacientiem neatkarīgi no vakcinācijas statusa ir jāveic PĶR (PCR) tests uz SARS-CoV-2. Šādas izmaiņas ir nepieciešamas, lai uzlabotu gan pacientu, gan personāla drošību jaunajos pandēmijas apstākļos (ASA and APSF Statement on Perioperative Testing for the COVID-19 Virus. https://www.asahq.org).

LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris par to saka: “Šis piemērs uzskatāmi pierāda, cik svarīgi ir savlaicīgi pievērst uzmanību jaunākajiem datiem par Covid-19 un atbilstīgi uz tiem reaģēt. Tieši tāpēc šīs nedēļas sākumā LVSADA, balstoties uz jaunākajiem zinātniskajiem datiem, informēja sabiedrību un aicināja uz atklātu un godīgu diskusiju.”

LVSADA uzsver, ka, līdzīgi kā kopīgā paziņojuma autori, ir sniegusi sabiedrībai informāciju, lai veicinātu savlaicīgu pacientu un mediķu drošības nostiprināšanu jaunajos Covid-19 izplatības apstākļos. Atsevišķu personu paziņojumi, kā tādā veidā sabiedrībai un ārstu kopienai ir nodarīts kaitējums, nav profesionāli pamatoti un varētu liecināt par politisku vai komerciālu ieinteresētību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI