DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Plešs apmeklēs Valku

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) piektdien, 6. augustā dosies reģionālajā vizītē, lai tiktos ar Valkas domes priekšsēdētāju Ventu Armandu Kraukli un piedalītos Valkas un Valgas dvīņu pilsētu centra atklāšanas ceremonijā. Jaunais daudzfunkcionālais centrs izveidots Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam ietvaros.

Dvīņu pilsētu kopīgajā centrā izveidotas pastaigu takas, pasākumu norises vieta, sporta aktivitāšu laukums, skeitparks, atpūtas zona un bērnu rotaļu laukums.

Ministrs: “Valka ir īpaša ar to, ka tā ir Latvijas vienīgā pilsēta uz robežas, un viena no sešām tādām pilsētām visā Eiropā. Vēsturiski Valka un Igaunijas Valga ir attīstījušās kā viena pilsēta, ar vienotu ielu tīklojumu un kopīgu publisko telpu. Šis projekts kalpo kā pozitīvs piemērs efektīvai sadarbībai starp pašvaldībām, kā arī gudri izmantotiem pieejamajiem Eiropas Savienības atbalsta mehānismiem reģionālās attīstības veicināšanai pārrobežu līmenī.”

“Valgas-Valkas Dvīņu pilsētas centra attīstības” projekta kopējās izmaksas ir 5 303 202,66 EUR, no kurām aptuveni 57% finansē Eiropas reģionālas attīstības fonds INTERREG projekta  Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020. gadam ietvaros.

Šobrīd norisinās 2021.-2027.gada programmas sagatavošana, kuras ietvaros būs iespējams arī turpmāk sadarboties kopīgu pārrobežu projektu īstenošanai. Nacionālajā reģionālās attīstības plānā šajā periodā uzsvars likts uz uzņēmējdarbībai draudzīgas vides veidošanu, publisko pakalpojumu pieejamības veicināšanu, transporta infrastruktūras uzlabošanu, kā arī kvalitatīvas un pievilcīgas publiskās telpas veidošanu visās pašvaldībās

Tāpat ministrs tiksies arī ar Valkas domes priekšsēdētaju Ventu Armandu Kraukli, lai pārrunātu pašvaldībai aktuālus jautājumus un iepazītos ar objektiem, kas uzbūvēti ar atbalstu no VARAM pārziņā esošajiem ES fondu līdzekļiem uzņēmējdarbības veicināšanai – 4 ražošanas ēkām. Nomas tiesības ražotnēm ieguvuši dažādi uzņēmumi, kas novadam spēs piesaistīt investīcijas, kā arī radīs jaunas darba vietas.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI