DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Eksperti diskutēs par mūžizglītības aktualitāti un nozīmīgumu mūsdienu mainīgajā pasaulē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jauno tehnoloģiju straujā attīstība, notiekošie automatizācijas un digitalizācijas procesi, rada būtiskas pārmaiņas, kas ietekmē mūsu ikdienu, darbu, ekonomiku un sabiedrību kopumā. Turklāt Covid-19 pandēmija un pasākumi tās ierobežošanai digitālās transformācijas procesus ir ievērojami paātrinājuši. Tehnoloģijas pārveido darba tirgu - no vienas puses tās aizvieto cilvēka veikto darbu un darbavietu skaits sarūk, no otras – tehnoloģiju attīstība rada agrāk nebijušas darba iespējas.

Strauji mainīgie apstākļi pieprasa kvalificētus darbiniekus, kas spēj ātri pielāgoties aizvien jauniem darba tirgus izaicinājumiem. Risinājums šajā situācijā ir pastāvīga jaunu zināšanu un prasmju apguve visa mūža garumā. Pieņemot neizbēgamās pārmaiņas, tai skaitā tālredzīgi ieguldot zināšanās un prasmēs, iespējams savlaicīgi sagatavoties un izmantot pārmaiņu sniegtās iespējas.

Dati liecina, ka Latvijā pieaugušo iesaiste mūžizglītībā ir viena no zemākajām Eiropas Savienībā – 2020. gadā tikai 6,6% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 25 līdz 64 gadiem iesaistījās izglītības aktivitātēs, kamēr Ziemeļvalstīs šis rādītājs bija trīs un pat četras reizes augstāks.

Tādēļ, lai aktualizētu un skaidrotu mūžizglītības nozīmi mūsdienu mainīgajā pasaulē, kādus ieguvumus tā sniedz ikvienam iedzīvotājam un darba devējam, Ekonomikas ministrija uzsāk sabiedrības informēšanas kampaņu “Esi konkurētspējīgs! Uzdrošinies mācīties mūža garumā!”.

Aicinām ikvienu interesentu vērot tiešsaistē atklāšanas pasākumu, kurā pētījumu centra “SKDS” vadītājs Arnis Kaktiņš iepazīstinās ar jaunākajiem sabiedriskās domas aptaujas datiem par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret mācīšanos mūža garumā, kā arī dažādu jomu eksperti diskutēs par mūžizglītības lomu un ieguvumiem, ko tā sniedz gan tautsaimniecībai, gan iedzīvotājiem. Tāpat eksperti spriedīs par nepieciešamajām nākotnes prasmēm, par valsts, uzņēmēju un nozaru ieguldījumu un iesaisti darbaspēka prasmju un iemaņu celšanā, kā arī par nākotnes plāniem mūžizglītības kultūras iedzīvināšanai Latvijā.

Pasākuma norises laiks un vieta: šī gada 9. augustā no plkst. 11.00 līdz 12.30. Pasākuma tiešraidi varēs vērot ziņu portālā “DELFI.LV”, ziņu aģentūras “LETA” tiešraižu sadaļā un Ekonomikas ministrijas “FACEBOOK” kontā.

Diskusijā piedalīsies:

  • Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs
  • Bijušais Latvijas Universitātes rektors, fiziķis, profesors Mārcis Auziņš
  • Kardiologs, profesors Andrejs Ērglis
  • Pētījumu centra “SKDS” vadītājs Arnis Kaktiņš
  • Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācijas izpilddirektors Artūrs Bukonts
  • Stratēģiskās cilvēkresursu un komunikāciju vadības konsultāciju uzņēmuma “ERDA” biznesa partnere Pārsla Baško
  • Informācijas un tehnoloģiju uzņēmuma “Squalio” valdes priekšsēdētājs Sandis Kolomenskis

Diskusijas vadīs: Valdis Melderis

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI