DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Plešs tiksies ar ārvalstu vēstniekiem par ATR jautājumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šo ceturtdien, 5.augustā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) tiksies ar ārvalstu vēstniecību pārstāvjiem no 22 valstīm, lai pārrunātu administratīvi teritoriālās reformas (ATR) jautājumus.

Vispārējā ārvalstu diplomātiskā korpusa brīfingā par ATR ministrs kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieci Ilzi Ošu sniegs ieskatu tādos jautājumos kā reformas mērķi, Latvijas reģionālās situācijas analīze un izstrādātie instrumenti reformas iedzīvināšanai, t.sk. normatīvā regulējuma ietvars. Tāpat tiks pārrunāta reformas ieviešanas gaita un šī brīža statuss. VARAM pārstāvji dalīsies, kādā veidā tiek atbalstītas pašvaldības un to iedzīvotāji pārmaiņu laikā.

Brīfingā piedalīsies ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji no Apvienoto Arābu Emirātiem, Apvienotās Karalistes, Čehijas, Dānijas, Dienvidkorejas, Francijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Īrijas, Japānas, Krievijas, Moldovas, Nīderlandes, Polijas, Slovākijas, Somijas, Spānijas, Turcijas, Ungārijas, Uzbekistānas un Vācijas. Tikšanās notiks pēc Apvienoto Arābu Emirātu vēstnieces Latvijā V.E. Hanana Al Alīli (Hanan Al Aleeli) kā diplomātiskā korpusa vecākās iniciatīvas, tādējādi valstu pārstāvjiem savstarpēji apmainoties ar pieredzi, ņemot vērā administratīvi teritoriālās reformas lielo tvērumu un nozīmi turpmākajā Latvijas attīstībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI