DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs apmeklēs pašvaldības, ko šķērsos Rail Baltica trase

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar Rail Baltica projekta ieviesējiem šonedēļ un nākamnedēļ apmeklēs pašvaldības, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Tiekoties ar jauno pašvaldību vadību tiks pārrunāta Rail Baltica projekta virzība un iesaistīto pušu sadarbības stiprināšana projekta un novadu attīstības mērķu sasniegšanai.

“Rail Baltica dzelzceļa infrastruktūra tiek būvēta daudzām nākamajām desmitgadēm, tāpēc ir svarīgi visu iesaistīto pušu efektīvu sadarbību nodrošināt katrā projekta īstenošanas posmā. Pašlaik notiek Rail Baltica pamattrases projektēšanas darbi visā Latvijā, un šis ir īstais brīdis, lai ar jauno novadu vadību un speciālistiem mēs kopīgi meklētu labākos risinājumus, kā Rail Baltica līnija iekļausies katrā konkrētajā teritorijā, kādas attīstības iespējas tā sniegs un kādu papildu infrastruktūru var un ir nepieciešams laikus plānot,” tikšanos mērķi skaidro satiksmes ministrs.

Šajā piektdienā, 6. augustā, ministrs un projekta ieviesēji no RB Rail AS un “Eiropas dzelzceļa līnijām” apmeklēs Siguldu. Nākamnedēļ plānotās tikšanās: Bauskā 9. augustā, Ropažos 11. augustā un Limbažos 13. augustā. Līdzīgas tikšanās turpmāk šomēnes tiks organizētas arī Ķekavā, Olainē un Mārupē.

Jaunievēlētie pašvaldību deputāti tiks iepazīstināti ar Rail Baltica progresu, projekta ieviesējiem un to atbildības jomām, kā arī katrai pašvaldībai aktuālākajiem projektēšanas risinājumiem.

Papildu informācija

Rail Baltica ir ilgtspējīgs dzelzceļa transporta infrastruktūras projekts, kura mērķis ir integrēt Baltijas valstis Eiropas dzelzceļa tīklā. Projektā piedalās piecas Eiropas Savienības valstis – Polija, Lietuva, Latvija un Igaunija, netieši arī Somija, pagarinot maršrutu ar savienojumu Tallina – Helsinki.

Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu Eiropas standarta sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar kopējo trases garumu 870 km. Latvijas pamata trase – 265 km.

Rail Baltica nodrošinās ātrgaitas starptautisko pasažieru pārvadājumus ar maksimālo kustības ātrumu 249 km/h, kravu pārvadājumus ar ātrumu 120 km/h, kā arī reģionālos pasažieru pārvadājumus ar  ātrumu 200 km/h.

Šobrīd uz Rail Baltica pamata līnijas Latvijā plānotas 16 reģionālās pieturas Salacgrīvā, Tūjā, Skultē, Vangažos, Sauriešos, pie Slāvu tilta, Torņakalnā, Zasulaukā, Imantā,  Jaunmārupē, Olainē, Ķekavā, Salaspilī, Baldonē, Iecavā un Bauskā un viena jauna 1520mm stacija Rīgā, Āgenskalnā pie P. Stradiņa slimnīcas. Reģionālo staciju plānošana un projektēšana tiks veikta līdz 2023. gadam un tiks finansēta Rail Baltica projekta ietvaros.

Satiksmes ministrija ir Rail Baltica projekta īstenotājs un Eiropas Savienības (ES) atbalsta saņēmējs. Projekta finansējumu 81–85% robežās nodrošina ES Eiropas infrastruktūras savienošanas instruments, bet atlikušo daļu – Latvijas valsts budžeta līdzekļi. Rail Baltica projekta ieviesēji Latvijā ir RB Rail AS un SIA Eiropas Dzelzceļa līnijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI