DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas zoodārzam piešķirs papildu finansējumu Covid-19 radīto zaudējumu segšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 3. augustā, atbalstīja papildu finansējuma piešķiršanu Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam Covid-19 radīto zaudējumu segšanai

2021.gada pirmā pusgada zoodārza plānotie ieņēmumiem no apmeklētājiem bija par 32 % jeb 229 916 eiro  mazāki nekā plānots, jo bija jāpiemēro samazināta ieejas maksa saistībā ar iekštelpu nepieejamību apmeklētājiem, savukārt maijā un jūnijā apmeklētības rādītāji būtiski atpalika no plānotajiem, jo neatjaunojās ārvalstu (īpaši Lietuvas, Igaunijas, Krievijas) tūristu plūsma.

Lai uzlabotu situāciju, paredzēta virkne jaunu aktivitāšu vietējo un ārvalstu apmeklētāju piesaistei, kā arī atsevišķu tradicionālo aktivitāšu (piem. publiska dzīvnieku barošana, ekskursijas gidu pavadībā) atjaunošana.

No jūlija pirmās puses, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus, pamazām apmeklētājiem tiek atjaunota iespējas iekštelpu apskatei. Minētie pasākumi, iespējams, dos pozitīvu rezultātu vasaras sezonas otrajā pusē, attiecīgi daļēji īstermiņā stabilizējot  finanšu situāciju, bet, ņemot vērā negatīvās prognozes par Covid-19 situāciju rudens periodā, kopējie zoodārza finanšu un aktivitāšu rezultāti 2021.gadā prognozējami ar negatīvām tendencēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI