DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Staķis: Rīgas veselības aprūpes kapitālsabiedrībām jāstrādā sinerģijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Rīgas dome

Četrām Rīgas pašvaldībai piederošajām kapitālsabiedrībām, kas sniedz veselības aprūpes pakalpojumus, jāmeklē veidi kā vairāk sadarboties vienai ar otru un strādāt kopīgā sinerģijā. Tā uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis pēc četru veselības aprūpes uzņēmumu apmeklēšanas.

Rīgas domes pārstāvji –M.Staķis, Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs un citas pašvaldības amatpersonas apmeklēja SIA “Rīgas 1. slimnīca”, SIA “Rīgas 2. slimnīca”, SIA “Rīgas veselības centrs” un SIA “Rīgas dzemdību nams”, tiekoties ar uzņēmumu vadību.

“Rīgas iedzīvotājiem pieder kapitālsabiedrības, kurās pieejami ļoti augsta līmeņa veselības aprūpes pakalpojumi. Mūsu veselības aprūpes uzņēmumi arī bieži vien ir tie, kuri sniedz pakalpojumus, ko nevar vai negrib nodrošināt privātais sektors. Vienlaikus Rīgas veselības aprūpes kapitālsabiedrībām ir jāmeklē vairāk veidu kā savstarpēji sadarboties, un vienai otru pilnveidot, nevis darboties pilnībā nošķirti. Rīgas pašvaldībai piederošajiem veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem jāstrādā sinerģijā – tas attiecas arī uz kopīgām sistēmām un kopīgiem iepirkumiem,” – tā pēc vizītēm uzsvēra M.Staķis.

Šogad Rīgas domes deputāti ir lēmuši par nepieciešamību saglabāt pašvaldības līdzdalību visās četrās pašvaldībai piederošajās veselības aprūpes iestādēs. Visām iestādēm ir noteikti arī jauni stratēģiskie mērķi:

  • SIA “Rīgas 1. slimnīca” – nodrošināt veselības aprūpes pieejamību, sniedzot un attīstot kvalitatīvus, efektīvus, iedzīvotājiem pieejamus plaša spektra ambulatoros veselības aprūpes un īslaicīgās sociālās aprūpes pakalpojumus Rīgas iedzīvotājiem,  un veicināt Rīgas iedzīvotāju veselību;
  • SIA “Rīgas veselības centrs” – nodrošināt veselības aprūpes pieejamību dažādās Rīgas apkaimēs, sniedzot un attīstot kvalitatīvus, efektīvus, plaša spektra ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus, sadarboties ar sociālajiem darbiniekiem vai sociālo pakalpojumu sniedzējiem mazaizsargāto iedzīvotāju veselības aprūpes jautājumos un veicināt Rīgas iedzīvotāju veselību;
  • SIA “Rīgas 2. slimnīca” – nodrošināt kvalitatīvu, efektīvu neatliekamo un plānveida stacionāro un ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību traumatoloģijā un ortopēdijā, kā arī veselības aprūpi mājās, sniegt pacientiem sociālo nodrošinājumu un veicināt Rīgas iedzīvotāju veselību;
  • SIA “Rīgas Dzemdību nams” – nodrošināt pieejamību kvalitatīviem un efektīviem neatliekamās, stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumiem dzemdniecības un perinatālās aprūpes jomā un rūpēties par ģimenes sociālo nodrošinājumu, un veicināt Rīgas iedzīvotāju veselību.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI