DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes zemessargiem sākas pamatapmācības nometne

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šī gada 2. līdz 22. augustam Alūksnes novada militārajā poligonā “Lāčusils” notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes rīkotā jauno zemessargu militārās pamatapmācības nometne.

Apmācību uzsāks vairāk nekā 50 zemessargu no visiem Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes bataljoniem – 22.kaujas nodrošinājuma bataljona, 25., 27. un 31. kājnieku bataljoniem, kā arī no 54. kaujas atbalsta bataljona. 

Kursa laikā zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību, ierindas apmācību un citas prasmes. Tāpat zemessargiem būs iespēja uzlabot fizisko sagatavotību.

Pamatapmācības nometne dod iespēju jaunajiem zemessargiem trīs nedēļu laikā vienkopus apgūt visas nepieciešamās prasmes, lai sekmīgi veiktu zemessarga turpmākos dienesta uzdevumus. Iegūtās zināšanas un iemaņas zemessargi varēs pilnvērtīgi izmantot militārajās mācībās “Namejs 2021”, kas Vidzemē norisināsies septembrī.

Pamtapmācības kursa izlaiduma ceremonija notiks 22. augustā  “Meža Strautiņos”. Pamatapmācības nometnes laikā tiks ievēroti nepieciešamie epidemioloģiskās drošības nosacījumi.

Tāpat vienlaikus “Lāčusilā” notiks speciālistu apmācības kursi – ložmetējnieku, granātnieku, inženieru, izlūku, sakarnieku un pirmās paplašinātās palīdzības apmācība.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes atbildības teritorija ir Vidzeme. Tā dibināta 1992. gada 30. jūnijā. Brigādes komandieris kopš 2021.gada 16.jūnija ir pulkvedis Gunārs Kauliņš.

Iedzīvotāju ievērībai!

Pamatapmācības kursa laikā Alūksnes novada militārajā poligonā “Lāčuslis” plānota īslaicīga militārās tehnikas un personāla pārvietošanās, kā arī tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi – būs dzirdams šāvienu troksnis un vietām redzami dūmi. Atgādinām, ka mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI