DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 30 ugunsgrēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29.jūlija plkst. 06.30 līdz 30.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 61 izsaukumu – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.16.21 tika likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Maskavas ielā Rīgā, kur dega angārs un paletes 1250m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.07.46 un uguns izplatīšanos izdevās ierobežot plkst.10.22. Notikuma vietā dega liels apjoms kokmateriālu, kā rezultātā radās spēcīgs sadūmojums un augsta temperatūra. Dzēšanas darbu laikā cieta septiņi ugunsdzēsēji glābēji, no kuriem četri tika nogādāti ārstniecības iestādē.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kūdras kaudze, trīs vieglās automašīnas, sausā zāle, trīs notikumos – piededzis ēdiens, kombains, divos gadījumos – labības lauki, salmu ruļļi un divos gadījumos rugāji, meža zemsedze, dzīvojamā piekabe, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, dārza māja un šķūnis, pirts, elektrības vadi dzīvoklī.

Vakar plkst.20.29 VUGD saņēma informāciju, ka Liepājas ezerā ar laivu apmaldījušies divi cilvēki. Laivai bija sabojājies motors, tādēļ cilvēki nespēja saviem spēkiem tikt krastā. Izmantojot dronus un divas laivas, ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēkus un nogādāja krastā, kur tie tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.22.44 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI