DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

2021. gada 26. jūlijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 26. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēta viena persona ar viltotiem dokumentiem

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Ukrainas pilsonis ar viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Azerbaidžānas un diviem Kazahstānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Tāpat ieceļošana Latvijā liegta arī vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, un vienam Amerikas Savienoto Valstu pilsonim, kura uzrādītā ceļošanas dokumenta derīguma termiņš bija mazāks par trīs mēnešiem. Visas personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem – vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Indijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu piecām personām – trīs Lietuvas, vienam Krievijas un vienam Latvijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI