DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs rehabilitācijas centrā "Vaivari" runās par Covid-19 pārslimojušo cilvēku iespējām ātrāk atgūt dzīves kvalitāti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 27. jūlijā, veselības ministrs Daniels Pavļuts apmeklēs nacionālo rehabilitācijas centru (NRC) "Vaivari", kur ar iestādes vadību, speciālistiem un arī pacientiem runās par Covid-19 pārslimojušo cilvēku iespējām ātrāk atgūt dzīves kvalitāti un atgriezties ikdienas un darba gaitās.

“Daļa no  cilvēkiem, kas pārslimojuši Covid-19, saskaras ar ilgstošām veselības problēmām. Tā dēvētais garais Covid-19 var atstāt katastrofālas sekas gan uz katra konkrētā cilvēka, gan uz sabiedrības veselību kopumā. Tāpēc vienīgā iespēja pārvarēt pandēmiju ir vakcinācija,” saka veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Veselības ministrs otrdien apmeklēs arī VCA “Dubultu poliklīnika”, kur, tiekoties ar iestādes ārstiem un vadību, pārrunās ambulatoro ārstniecības iestāžu lomu vakcinācijas procesā.

NRC “Vaivari” Covid-19 pacientu rehabilitāciju sāka 2020. gada rudenī. Šā gada sākumā izveidotas specifiskas COVID-19 seku rehabilitācijas programmas stacionāram un dienas stacionāram. Šogad rehabilitāciju saņēmuši 288 pacienti, no kuriem 24 dienas stacionārā. Visbiežāk rehabilitāciju iziet cilvēki, kas jaunāki par 50 gadiem, jaunākajam pacientam ir tikai divi, bet vecākajam - 86 gadi. Šobrīd gaidīšanas reģistrā ir 203 pacienti.

Vājums, nespēks, sāpes, elpas trūkums, miega traucējumi, krampju lēkmes, samazināta fiziskās slodzes tolerance, izmainīts mentālais stāvoklis – tā ir tikai daļa seku, ar kurām pat vairākus mēnešus pēc atlabšanas var nākties saskarties katram otrajam pacientam, kas vidēji smagi vai smagi pārslimojis COVID-19.

Ministru kabinets 27. maijā Covid-19 izslimojošo iedzīvotāju rehabilitācijai piešķīra  1 946 132 eiro, no tiem NRC “Vaivari”  papildu piešķirti 420 837 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI