DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Anita Muižniece tiekas ar Francijas vēstnieci Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Paula Čurkste, LETA

Aurēliju Ruajē – Gunēnu (Mme Aurélie Royet-Gounin). Tikšanās laikā  tika pārrunāti aktuāli jautājumi, kas ietverti Politiskajā  deklarācijā par Latvijas un Francijas stratēģiskās partnerības rīcības plānu 2018.-2022. gadam.

Francijas vēstniece atzinīgi novērtēja  divpusējās sadarbības programmas „Osmoze”  ietvaros īstenotos projektus un plānoto sadarbību 2021.gadā. OSMOZE ir Francijas–Latvijas sadarbības programma zinātnes un tehnoloģiju attīstības jomās. OSMOZE veicina un attīsta augsta līmeņa zinātniski pētniecisko sadarbību starp Latvijas un Francijas zinātniskajām institūcijām, tai skaitā augstākās izglītības institūcijām un valsts un privātajiem uzņēmumiem, mobilitātes pasākumu ietvaros saskaņā ar vienošanos, lai sekmētu augsta līmeņa zinātnisko pētījumu īstenošanu un konkurētspējīgu tehnoloģiju izstrādi.

A.Muižniece atzinīgi novērtēja  62 vispārējo izglītības iestāžu nodrošināto  franču valodas kā svešvalodas apguves  izvēli. Savukārt vēstniece informēja par Francijas Institūta Latvijā plānotajiem pasākumiem franču valodas apguvei skolēniem, studentiem un citiem interesentiem un par ieceri organizēt seminārus franču valodas skolotājiem.

Tika aktualizēta sadarbība profesionālās izglītības jomā, kā arī pārrunāti jautājumi par franču valodas starptautiskā eksāmena kārtošanas iespējām. Ministre atzinīgi novērtēja Mémorial de la Shoah ieguldījumu, nodrošinot Latvijas pamatizglītības, vispārējās un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogu profesionālās pilnveides kursus. Divpusēja sadarbība tiks turpināta arī ES Erasmus+ programmas projektu un mobilitātes aktivitāšu ietvaros. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI