DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šonakt Valmierā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.jūlija plkst. 06.30 līdz 23.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 78 izsaukumus – 45 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem pieci bija meža ugunsgrēki, 21 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Naktī plkst.01.11 tika saņemts izsaukums Valmierā, kur ar atklātu liesmu dega dzīvojamās mājas otrais stāvs, mansards un jumts kopumā 90m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.04.31 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar tika saņemti desmit izsaukumi uz ugunsgrēkiem, kur dega labības rugāji. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija Alūksnes novada Mālupes pagastā, kur labības rugāji dega deviņu hektāru platībā. Savukārt Dobeles novada Bukaišu pagastā dega rugāji viena hektāra platībā un siena prese četru kvadrātmetru platībā, bet Rēzeknes novada Rikavas pagastā – rugāji un labības lauks kopumā divu hektāru platībā.

Līdz ar ražas novākšanas laika sākumu pieaug izsaukumu skaits, kur deg labības rugāji, siena ruļļi un lauksaimniecības tehnika. Ugunsgrēku skaitu lauksaimniecības nozarē un to postošās sekas iespējams mazināt, ievērojot piesardzību, apzinoties iespējamos riskus un tos savlaicīgi novēršot, piemēram, transportlīdzekļu dzinēju izplūdes caurules ir jāaprīko ar dzirksteļu slāpētājiem un jāuzrauga, lai dzinēja kolektora un izplūdes caurules savienojuma starplikās nebūtu plīsumu un bojājumu. Šādā veidā tiek novērsta iespēja, ka dzirksteles iekļūst sausajos salmos, sienā, graudos utt. un tos aizdedzina. Degoši labības un rugāju lauki ir tikpat bīstami kā kūlas ugunsgrēki, jo tajos var ciest un iet bojā cilvēki, kā arī liesmas var pārmesties lauksaimniecības tehniku, citām automašīnām un ēkām, tāpēc ir svarīgi ievērot piesardzību, lai novērstu šādu ugunsgrēku izcelšanos.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, piecos gadījumos meža zemsedze, astoņos gadījumos sausā zāle, riepas, šķūnis, kūdra, elektrības vadi graudu kaltē, zaru kaudze, divas dārza mājas, divas vieglās automašīnas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI