DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

VID uzsāk kriminālprocesu par iespējamu noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par iespējams, noziedzīgi iegūtas skaidras naudas 238 030 EUR, 920 PLN (Poļu zloti) un 20 700 RUB (Krievijas rubļi) apmērā pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai.

Šī gada jūlijā tika veikti muitas kontroles pasākumi Krievijas Federācijas pilsoņa automašīnai, kas no Krievijas Federācijas uz Latvijas Republiku, šķērsojot Latvijas Republikas robežu, ieveda skaidru naudu 238 030 EUR, 920 PLN un 20 700 RUB apmērā. Persona, deklarējot skaidras naudas līdzekļus, nevarēja paskaidrot un uzrādīt naudas izcelsmes dokumentus, nauda tika izņemta un personas tika aizturēta.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem, par iespējamu noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI