DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Pieaug iedzīvotāju interese par vakcinācijas pakalpojumu tirdzniecības punktos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Laikā no 18. jūnija, kad uzsāka darboties pirmie vakcinācijas punkti tirdzniecības centros visā Latvijā, līdz 19. jūlijam ir veikti 20946 vakcinācijas fakti (t.sk. pirmās un otrās devas). Pagājušajā nedēļā no 12.07 līdz 18.07. tirdzniecības centros veikti 6538 vakcinācijas fakti.

Savukārt pirmdien, 19. jūlijā, sasniegts augstākais līdz šim vakcinācijas faktu skaits tirdzniecības centros vienā dienā – 1346, kas ir 33% no visiemm pirmdien notikušajiem vakcinācijas faktiem valstī (statistika vēl var mainīties, jo vakcinācijas faktu ievade turpinās). Pirmdien arī tika sasniegts līdz šim augstākais vakcinācijas faktu skaits Daugavpils tirdzniecības centrā “Ditton Nams” – 210.

Šobrīd vakcinācijas punkti ir atvērti 13 tirdzniecības centros Rīgā (Galerija Rīga, Galerija, Centrs, Akropole, Alfa, Domina, Riga Plazza, Origo), Daugavpilī (Ditton Nams), Liepājā, (XL Sala) Madonā (Konzums), Valdlaučos (TOP Valdlauči), Cēsīs (Solo) un Jūrmalā (Galerija Korso). Tuvākajā laikā plānots atvērt jaunus vakcinācijas punktus Rīgā, Daugavpilī, Liepājā u.c. pilsētās.

“Vakcinācijas pakalpojuma saņemšana lielveikalos ir viena no jaunās pieejas sastāvdaļām – vakcinācija pēc iespējas tuvāk cilvēku ikdienas gairām. Redzam, kā mainās iedzīvotāju ieradumi, un iespēja saņemt pakalpojumu ātri un ērti tiek augstu novērtēta. Mūsu iecere ir palielināt šo punktu skaitu līdz 25, sasniedzot aizvien plašāku pašvaldību loku,” atzīmē NVD Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Vakcinācija lielveikalos notiek gan ar iepriekšējo pierakstu, zvanot uz 8989, gan brīvajā rindā. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu, savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim - pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Ik pirmdienu NVD Vakcinācijas projekta nodaļa atjauno un ievieto informāciju par liela mēroga vakcinācijas centru un vakcinācijas punktu lielveikalos darbības dienām un vakcīnu izvēli tajos. Informācija pieejama šeit.

Atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem, par vakcīnām, vakcināciju, tostarp par vakcīnu drošumu, izstrādāšanu, reģistrēšanu, vakcīnas izstrādāšanas ātrumu, informācija par Latvijā pieejamām vakcīnām, potenciālajām blakusparādībām u.c. jautājumiem atrodamas šeit.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI