DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Uzņēmumi aktīvi licencē studentu izstrādātus risinājumus biznesa attīstībai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas uzņēmumi un organizācijas arvien aktīvāk iesaista studentus inovāciju radīšanā un risinājumu meklēšanā nākotnes izaicinājumiem. Šogad licencēti astoņi no 13 inovāciju platformā «Demola Latvia» izstrādātiem risinājumiem un risinājumu konceptiem.

««Demola Latvia» projekts ir sniedzis iespēju veidot veiksmīgu sadarbību starp «Valsts Nekustamajiem īpašumiem» (VNĪ) un jaunajiem nozares profesionāļiem, izstrādājot inovatīvus risinājumus, kā arī veicot apjomīgus izpētes darbus. Pavasara sezonā studentu grupa aktīvi veica izpēti VNĪ iesniegtajam uzdevumam – zemes platību attālināta apsekošana un novērtēšana atbilstoši zemes plāniem. Pie paveiktā neapstāsimies un pētījumu tālāk izmantosim, lai veidotu digitālus risinājumus, kas ietaupīs gan laika, gan finansiālos resursus un nodrošināts efektīvu zemes platību apsekošanu,» atzīst uzņēmuma korporatīvās komunikācijas un ilgtspējas daļas vadītāja Inta Plūmiņa. Uzņēmums šobrīd plāno sadarbības turpināšanu ar «Demola Latvia».

VNĪ ir viens no 11 uzņēmumiem un organizācijām, kas piedalījās «Demola Latvia» pavasara sezonā. Risinājumus licencēja arī «Just3dparts», «Vanna vannā», «Andžeja Grauda bungu skolu», «Elva Baltic», «Saules Veselības Centrs» un «Rīgas satiksme». Pašvaldības uzņēmums iesniedza divus izaicinājumus un licencēja abus risinājumus. Viena komanda pētīja «Demola Latvia» attīstības iespējas.

«Šī bija pirmā pieredze, piedaloties «Demola Latvia», un tā viennozīmīgi vērtējama kā veiksmīga. Studenti ir ieinteresēti, erudīti, ar augstu atbildības sajūtu un skaidru nākotnes redzējumu. Viņi domā globāli un aktīvi izmanto digitālās platformas, kas ir ļoti saistoši mums kā medicīnas pakalpojuma sniedzējam,» norāda «Saules Veselības Centra» vadītāja Laila Pranka. Uzņēmums aicināja studentus izstrādāt mārketinga stratēģiju novatoriskam ģenētiskam testam personalizētai svara samazināšanai, uzlabojot dzīves kvalitāti un samazinot nopietnu saslimšanu, piemēram, diabēta vai sirds slimību risku. «Mainīt sabiedrības viedokli par veselību, nevar īsā laikā. Mēs izmantojam studentu ieteikumus, bet negaidām tūlītējus rezultātus. Kompānijas politika ir atbalstīt un motivēt darbiniekus un studentus. Novērtējot viņu lielo ieguldījumu, mēs licencējām risinājumu, kā arī piedāvājām studentiem veidot karjeru mūsu uzņēmumā,» stāsta L. Pranka.

«Demola Latvia» projekta koordinatore Signe Adamoviča norāda, ka šajā sezonā izdevies sasniegt labāku rezultātu, jo uzņēmumi kļūst atvērtāki sadarbībai ar studentiem, turklāt pilnveidota studentu atlase un labāk strukturēts sadarbības process, sniedzot atbalstu visām iesaistītajām pusēm.

«Demola Latvia» ir sadarbības platforma studentiem, uzņēmumiem un universitātēm. Studentiem tā dod iespēju strādāt starpdisciplinārās komandās biznesa vidē. Savukārt uzņēmumiem tā ir iespēja bez augsta finansiāla riska ienest kompānijā jaunas kompetences un idejas, izveidot kontaktus ar motivētiem, talantīgiem studentiem, kā arī iegūt inovatīvu un dzīvē ieviešamu risinājumu. «Demola Latvia» īsteno Rīgas Tehniskā universitāte sadarbībā ar Latvijas Universitāti. Programma ir daļa no ERAF līdzfinansēta projekta «Inovāciju granti studentiem» (Nr.1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem» un Nr.1.1.1.3/18/A/007 «LU inovāciju granti studentiem»). 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI