DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Publicēti valstu saslimstības rādītāji ar Covid-19

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
  • Covid-19 saslimstības 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Latvijā šobrīd ir 36.1* (pirms nedēļas – 43.0).
  • Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas vidējais rādītājs nedēļas laikā pieaudzis un sasniedzis 89.6 (nedēļu iepriekš – 51.6).
  • Igaunijā rādītājs pieaudziss un aizvadītās nedēļas laikā sasniedzis 39.5 (nedēļu iepriekš – 29.3).
  • Lietuvas rādītājs pieaudzis līdz 20.6 (pirms nedēļas – 17.3).

Šobrīd neviena pasaules valsts nav iekļauta īpaši augsta riska valstu sarakstā, kas paredzēts valstīm, kurās ir konstatēta tāda epidemioloģiskā situācija (t. sk. īpaši augsta saslimstība ar Covid-19 vai sabiedrības veselībai bīstamo SARS-CoV-2 vīrusa celmu strauja izplatīšanās), kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu. Publicētie valstu saslimstības pieejami šeit: https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0

​Aicinām iedzīvotājus vakcinēties, jo tas joprojām ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

*Aprēķini veikti, pamatojoties uz ECDC datiem: https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/data-national-14-day-notification-rate-covid-19

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI