DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretāra vietnieks atvadu vizītē pieņem Beļģijas vēstnieku

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 15. jūlijā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Atis Lots atvadu vizītē pieņēma Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Hugo Brauversu (Hugo Brauwers).

Valsts sekretāra vietnieks augstu novērtēja vēstnieka ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību pilnveidošanā, kā arī akcentēja ciešo Latvijas un Beļģijas sadarbību – 2021. gadā apritēja 100 gadi, kopš Beļģija kā viena no pirmajām piecām Eiropas valstīm atzina Latviju de iure.

A. Lots pauda, ka Latvijai ir laba sadarbība ar Beļģiju tradicionālās jomās kā kokrūpniecība, transports un loģistika, kā arī tiek uzsākta sadarbība tādās viedo tehnoloģiju jomās kā atjaunojamie enerģijas resursi un informācijas un komunikāciju tehnoloģijas. Esam arī ieinteresēti sadarboties ar Beļģijas Flandrijas un Valonijas reģioniem, it sevišķi izglītībā, kultūrā, digitalizācijā, kā arī enerģētikas sektorā.

A. Lots pateicās Beļģijai par ieguldījumu Baltijas reģiona drošībā. Beļģija Latvijai ir nozīmīgs partneris drošības un aizsardzības jomā – kā divpusēji, tā NATO, ES un citās starptautiskās organizācijās. Bez tam aktīva sadarbība ar Beļģiju notiek arī Baltijas valstu un Beniluksa valstu sadarbības formātā.

Valsts sekretāra vietnieks pieminēja notikumus saistībā ar pieminekli "Latvijas stāvstrops brīvībai" Zedelgemas pilsētā Beļģijā. A. Lots atzīmēja, ka atsevišķos Beļģijas medijos ir parādījusies nepatiesa šo vēsturisko notikumu interpretācija un aicināja Beļģijas Ārlietu ministriju iesaistīties problēmas risināšanā ar Zedelgemas pašvaldību. Šajā ziņā būtu nepieciešams arī uzlabot pašvaldības komunikāciju ar Latvijas Okupācijas muzeju un Latvijas vēstniecību Beļģijā, norādīja ĀM valsts sekretāra vietnieks.

Vēstnieks Hugo Brauverss Latvijā tika akreditēts 2017. gada 10. oktobrī un rezidē Stokholmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI