DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ar jauno Apvienotās Karalistes vēstnieku Latvijā tiek pārrunāta divpusējā sadarbība

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 15. jūlijā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Atis Lots tikās ar jauno Apvienotās Karalistes vēstnieku Latvijā Polu Bramelu (Paul Brummell).

Galvenās sarunas tēmas bija divpusējā sadarbība, kā arī sadarbība reģionālos un citos starptautiskos formātos.

Amatpersonas atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību, uzsverot labu dialogu drošības un demokrātisko vērtību aizsardzības jomā, kā arī sadarbības iespējas globālo izaicinājumu – klimata, veselības, līdztiesības – risināšanā. Tiek veikts aktīvs darbs, abpusēji risinot problēmjautājumus, kas radušies mūsu pilsoņiem pielāgojoties jaunajiem apstākļiem pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības. 

Atis Lots uzsvēra, ka drošība ir viena no prioritātēm sadarbībā ar Apvienoto Karalisti, jo mūs saista vienota izpratne par apdraudējumu Eiropā un par to, kas darāms Transatlantiskās telpas drošībai. Tika atzīmēta Latvijas un Apvienotās Karalistes veiksmīgā sadarbība aizsardzības jomā divpusējo un daudzpusējo projektu ietvaros. Sarunu partneri piekrita, ka maksimāli jāizmanto NB8+AK formāts – elastīgs līdzīgi domājošu partneru formāts, kas ļauj efektīvi risināt reģionā aktuālus jautājumus.

Vēstnieks Pols Bramels iepriekš bija Apvienotās Karalistes vēstnieks Rumānijā, Kazahstānā, Kirgizstānā un Turkmenistānā.

Vēstnieka akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita plānota 16. jūlijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI