DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Mežos visā Latvijā ir augsta ugunsbīstamība

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.jūlija plkst. 06.30 līdz 15.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 100 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 67 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Saistībā ar negaisa un stiprā vēja radītajiem postījumiem vakar VUGD saņēma kopumā 45 izsaukumus, no kuriem 28 bija Rīgā un Pierīgā laika posmā no plkst.16.00 līdz šī rīta plkst.20.00. Galvenokārt, tika novākti nolūzuši koki no ceļu braucamās daļas un aizlūzuši koki, kas radīja apdraudējumu gājējiem, kā arī vienā gadījumā Rīgā koks tika novākts no dzīvojamās mājas fasādes, citos – tika atbrīvoti satiksmes vadi, vieglā automašīna un gāzes vads. Savukārt Carnikavā viens ceļa posms tika atbrīvots no 19 nolūzušiem kokiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kravas automašīna, trīs gadījumos – sausā zāle, kūdra, zaru kaudze, koka saknes, garāžā un šķūnis, sadzīves priekšmeti garāžā, divos gadījumos – piededzis ēdiens, saimniecības ēka, dzīvojamās mājas jumts, kombains, labības lauks un elektrolīnijas vadi, angāra siena un kombains.

Sadarbībā ar Valsts mežu dienestu atgādinām, ka mežos visā Latvijā saglabājas augsta ugunsbīstamība! Nesmēķējiet un nekuriniet ugunskurus mežos un to tuvumā, nebrauciet ar motocikliem un kvadricikliem ārpus ceļiem! Ugunsgrēks var sākties no vismazākās dzirksteles, radot apdraudējumu iedzīvotājiem un zaudējumus mežu īpašniekiem.

Pamanot meža ugunsgrēku, nekavējoties zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 un pēc iespējas precīzāk norādiet notikuma vietu!

Iedzīvotāju ievērībai! Gadījumā, kad jūsu apdzīvotās vietas tuvumā izcēlies meža vai kūdras purva ugunsgrēks, lai izvairītos no dūmu un to smakas iekļūšanas mājokļos, aizveriet logus un noslēdziet ventilāciju! Aicinām izvairīties no uzturēšanas piedūmotajā vidē un nedoties uz notikuma vietu!

Situācijās, kad ugunsgrēka izplatīšanās apdraud mājas vai apdzīvotas vietas, var tikt uzsākta iedzīvotāju evakuācija, par kuras nepieciešamību klātienē informēs dienestu pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI