DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM mežu apsaimniekošanā arvien plašāk izmanto dronus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

Meža apsaimniekošana vairs nav iedomājam bez jaunāko tehnoloģiju izmantošanas, un arī AS “Latvijas valsts meži” (LVM) darbībā arvien plašāk tiek izmantoti bezpilota gaisa kuģi jeb droni. Lielai daļai LVM darbinieku tas kļuvis par neatsveramu darba instrumentu, kas ļauj īsā laikā pievarēt garas distances, nokļūt neaizsniedzamās vietās un operatīvi iegūt darbam nozīmīgu informāciju. 

“Drons, protams, ir tikai viens no instrumentiem; augstummērs un Biterliha lineāls mežā būs vajadzīgi vēl ilgi, tāpat kā būs vajadzīgs cilvēka prāts, tomēr tikai iztēle ierobežo drona izmantošanas lauku. Šobrīd LVM ikdienā droni tiek izmantoti, veicot lielo ligzdu monitoringu, apsekojot meža meliorācijas sistēmas, ievācot meža inventarizācijas datus, plānojot mežsaimniecības darbus un vēl citviet. Droniem ir svarīga loma ārkārtas situācijās – kad ātri jāreaģē uguns un vētru postījumu gadījumos. Ugunsgrēku novērošanai tiek izmantoti droni, kas aprīkoti ar termokamerām,” skaidro LVM attīstības projektu vadītājs Armands Berķis.

Dronu izmantošanas iespējas mežu apsaimniekošanā LVM sāka meklēt 2014. gadā. Attīstoties tehnoloģijām un tām kļūstot pieejamākām, ik gadu kļuva plašāks arī dronu pielietojums. Šobrīd LVM rīcībā ir 75 droni, un 121 darbinieks apliecinājis savas zināšanas un prasmes Civilās aviācijas aģentūrā, kļūdams par tālvadības pilotu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI