DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas jaunieši semināru ciklā uzzina par ūdens atbildīgu lietošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aptuveni 1200 Latvijas skolu jauniešu attālinātajos semināros ir saņēmuši informāciju par atbildīgu ūdens resursu izmantošanu. Iegūtās zināšanas viņiem palīdzēs izvērtēt līdzšinējos ūdens lietošanas paradumus un veidot jaunus, ietaupot gan personīgās finanses, gan arī samazinot atkritumu daudzumu.

Seminārus projekta «Ū vitamīns» laikā organizēja Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācija sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Ūdens pētniecības un vides biotehnoloģiju laboratoriju un «Innocent Cafe», pateicoties Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstam.

Kopumā projekta laikā notikuši 24 tiešsaistes semināri 15 dažādās skolās Cēsīs, Rēzeknē un Jūrmalā, kopumā sasniedzot 1171 skolēnu. Veiklākie un attapīgākie skolēni saņēmuši projektā sarūpētās «Ū vitamīna» ūdens pudeles, lai sekmētu videi draudzīgu dzīvesveidu.

Trīs tiešsaistes semināri novadīti arī RTU Olaines Tehnoloģiju koledžas, Daugavpils būvniecības tehnikuma un Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma audzēkņiem, sasniedzot 128 jauniešus un stāstot ne tikai par atbildīgu ūdens resursu izmantošanu, bet arī par karjeras iespējām ūdensapgādes un kanalizācijas sektorā, potenciālajām darba un prakses vietām, kā arī iespējamajiem atbalstītājiem un sadarbības partneriem.

Savukārt piecas tiešsaistes semināru diskusijas notikušas kopumā ar 48 RTU, Latvijas Universitātes, Daugavpils Universitātes, Liepājas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes pašpārvalžu un studentu parlamentu pārstāvjiem, apspriežot inovatīvu dzeramā ūdens pieejamības risinājumu integrēšanu augstākās izglītības iestādēs.

Kampaņā «Ū vitamīns» izveidoti vairāki video materiāli – par ūdens apriti pilsētā, par atbildīgu ūdens resursu lietošanu un apsaimniekošanu, kā arī mācību materiāls par ūdens lietošanas paradumiem un ar to saistīto atkritumu samazināšanu. Video ikviens var skatīties Youtube, kā arī tie ir nosūtīti visām projektā iesaistītajām izglītības iestādēm lietošanai mācību procesā.

Lai sasniegtu pēc iespējas plašāku auditoriju un sekmētu atbildīgu ūdens resursu izmantošanu un «Ū vitamīna» iniciatīvas atpazīstamību kopumā, sociālo mediju Instagram un Facebook organizēti divi konkursi, kopumā sasniedzot vairāk nekā 25 000 lielu auditoriju galvenokārt vecumā no 13 līdz 25 gadiem.

Projekta «Ū-vitamīns» mērķis ir atspoguļot ūdens sektora nozīmību sabiedrības ikdienas dzīvē, uzsvērt Latvijas dabas resursu un ūdens bagātību, motivēt sabiedrību atbildīgi un saudzīgi izmantot pieejamos ūdens resursus, rosināt jauniešus iesaistīties ūdens sektora attīstībā un nodrošināt tā ilgtspējīgu izaugsmi.

Projekta kopējās izmaksas – 11392,70 EUR, no kuriem 10 253,00 EUR ir valsts budžeta apakšprogrammas «Vides aizsardzības projekti» mērķfinansējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI